wiślak 86 napisał(a):

Karnet normalny kosztujący powyżej 250 złotych nie jest na kieszeń kibica. bilet w takim wypadku wynosi okolo 35zł. czy to jest dla was tanio? ja mam wrażenie że opieracie swój sąd na cenie karnetu na młyn i do tego ulgowego. ale stadion to nie tylko młyn. i co z tego że będzie on pełny jak 3/4osób kupi tam karnet ze wzgledu na cene( i słusznie) a pozostałe trybuny beda puste.
|
250 zł to karnet na łuk z tego co sprawdziłem i teraz proszę Cię sprawdź jak ceny wyglądały na jesieni 2008 roku, wiem wtedy nie było łuku dlatego weźmy trybunę E wolna sprzedaż 240 zł, z tym że jak wtedy wyglądał stadion, trybuny i cała infrastruktura wokół niego.
Na jesień 2010 na mecze chodziłem z kumplami oni na łuk, ja G - mówili, że komfort oglądania jest ogólnie lepszy z łuku niż ze środka trybuny.
Ale do rzeczy w tym momencie za ten karnet trzeba zapłacić 250 zł jest to o 10 zł więcej niż 3 lata temu ale:
- miejsce lepsze.
- rozbudowany stadion
- lepsza infrastruktura.
- nowoczesność.
Ceny biletów również były wtedy podobne do Twoich dzisiejszych obliczeń na trybunę E trzeba było zapłacić 35 zł ( bez karty kibica), teraz bez zniżki cena poszła w górę o całe 10 zł przez 3 lata 10 zł. Moim zdaniem to nie jest dużo w skali 3 lat wręcz bardzo mało.
wiślak 86 napisał(a):

Klub poszedł na łatwiznę: dowalić możliwie najwyższe ceny przyjdzie 13 tys ludzi a zarobią jak na 18 tys. tylko mniej klopotu bedzie. I dziwnym trafem negatywne podejscie do całej sytuacji z biletami i karnetami maja forumowicze z dłuższym stażem niż ci co zarejestrowali sie w 2010roku. Ja na ostatnim karnecie mam naklejonych 8 lub 9 naklejek. Szkoda mi nawet pisać o sytuacji że osoby które od wielu lat (naprawdę wielu a nie roku czy dwóch) kupowali karnety zostali potraktowani jak dostarczyciele darmowej gotówki.
|
Myślę, że nie będziemy się licytować kto ma ile naklejek na KK, kto na ilu meczach był itp, bo to do niczego dobrego nie prowadzi.
Z jednej strony również odczuwam pewien niedosyt przyznaję- mianowicie chodzi o te nieszczęsne przedłużanie karnetu i brak jakiejkolwiek zniżki dla tzw. stałych bywalców.
Z drugiej strony,od dawno mówiono o tym, żeby klub zaczął przyciągać młodych na stadion oferując bilety/ karnety po niższych cenach, Klub przyjął strategię iż ''stali bywalcy'' pojawią się na R22 bez względu na to ile będą musieli zapłacić za karnet lub bilet, postanowiono, że zawalczymy o nowych Kibiców oferując to właśnie im zniżki, promocje itp. rzeczy.
Czy ta droga okaże się słuszna, dowiemy się niebawem.