Wyświetl pojedynczy post
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2011, 14:52
Cytat:
Tylko aby tak można było zrobić beton musiałby być...architektoniczny lub bardzo dobrze wyszlifowany.
Wiem co mówię, gdyż mam takie rozwiązanie u siebie w kuchni i łazience
Tak jakby ktoś dbał (zwłaszcza w przypadku tego stadionu) o estetykę.
Cytat:
W Poznaniu mają zostawiony beton na suficie ? Czy po prostu położoną gładź i pomalowany?
Pytam z ciekawości bo nie wiem.
Tak, beton i wiszące, niczym nie zasłonięte instalacje.
Cytat:
Przy budowie stadionu Cracovii czy Legii moim zdaniem bardziej trzymano się projektów.
Poza tym nie mam pewności czy strefa kibica nie była aranżowana przez kogoś innego.
Strefa Kibica (jej wyposażenie) było projektowane na zlecenie Wisły, jednak cała wykończeniówka (podłogi, sufity, słupy) to projekt Obtułowicza. Wisła wybudowała kasy, wstawiła meble i swój sprzęt.
Cytat:
To, że nie wyszedł nie podlega dyskusji.
Choć pewne plusy można jednak znaleźć. Niektóre nawet w dość istotnych kwestiach.
Przy tej cenie stadionu, to minusów nie powinno być żadnych. 520mln za obiekt 33tys to bardzo dużo.

Standard wykończenia części dla kibiców to u nas jest bardzo dobry - na zdecydowanej większości stadionów spotyka się beton, beton i jeszcze raz beton. Jedyne czego brakuje (a jednocześnie to bardzo ważny element) to kioski gastronomiczne. One są zaprojektowane, lecz wielmożny inwestor nie poszedł po rozum do głowy i ich nie wykonał. Jedyna nadzieja, że powstaną to to, iż Wisła weźmie sprawy we własne ręce i wyposaży je na swój koszt, ewentualnie znajdzie partnera do działalności cateringowej.
Odpowiedz cytując