Cytat:
Tylko aby tak można było zrobić beton musiałby być...architektoniczny lub bardzo dobrze wyszlifowany.
Wiem co mówię, gdyż mam takie rozwiązanie u siebie w kuchni i łazience
|
Tak jakby ktoś dbał (zwłaszcza w przypadku tego stadionu) o estetykę.
Cytat:
W Poznaniu mają zostawiony beton na suficie ? Czy po prostu położoną gładź i pomalowany?
Pytam z ciekawości bo nie wiem.
|
Tak, beton i wiszące, niczym nie zasłonięte instalacje.
Cytat:
Przy budowie stadionu Cracovii czy Legii moim zdaniem bardziej trzymano się projektów.
Poza tym nie mam pewności czy strefa kibica nie była aranżowana przez kogoś innego.
|
Strefa Kibica (jej wyposażenie) było projektowane na zlecenie Wisły, jednak cała wykończeniówka (podłogi, sufity, słupy) to projekt Obtułowicza. Wisła wybudowała kasy, wstawiła meble i swój sprzęt.
Cytat:
To, że nie wyszedł nie podlega dyskusji.
Choć pewne plusy można jednak znaleźć. Niektóre nawet w dość istotnych kwestiach.
|
Przy tej cenie stadionu, to minusów nie powinno być żadnych. 520mln za obiekt 33tys to bardzo dużo.
Standard wykończenia części dla kibiców to u nas jest bardzo dobry - na zdecydowanej większości stadionów spotyka się beton, beton i jeszcze raz beton. Jedyne czego brakuje (a jednocześnie to bardzo ważny element) to kioski gastronomiczne. One są zaprojektowane, lecz wielmożny inwestor nie poszedł po rozum do głowy i ich nie wykonał. Jedyna nadzieja, że powstaną to to, iż Wisła weźmie sprawy we własne ręce i wyposaży je na swój koszt, ewentualnie znajdzie partnera do działalności cateringowej.