Wyświetl pojedynczy post
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2011, 13:32
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Ekhm... Zamiast gresu - posadzka żywiczna, czyli maźnięcie betonu żywicą.
Tylko aby tak można było zrobić beton musiałby być...architektoniczny lub bardzo dobrze wyszlifowany.
Wiem co mówię, gdyż mam takie rozwiązanie u siebie w kuchni i łazience
Cytat:
Sufit podwieszany nie był koniecznością, podobnie jak płytki na zewnętrznych ścianach toalet. Pierwszy lepszy przykład z brzega - Poznań.
W Poznaniu mają zostawiony beton na suficie ? Czy po prostu położoną gładź i pomalowany?
Pytam z ciekawości bo nie wiem.

U nas kwestia podwieszenia sufitu mogła być łatwiejszą opcją niż jego szlifowanie i malowanie.
Przypomnij sobie jakiej jakości mamy beton.
Cytat:
Ja nie wiem jak można nazwać przyłożeniem się, gdy strefy dla kibiców, mediów i pod muzeum są wykończone tak samo. Zero detalu. Toalety to samo - VIPowskie a kibicowskie różnią się raptem kolorem płytek.
Toalety całkiem mi się podobaja
Cytat:
Gdyby się przyłożono, to przynajmniej style byłyby inne. Podobnie jest z szatniami - zero pomysłu na ściany, dalej czerwone płytki.
Coś takiego jak detal to dla projektanta nie istniało. Zresztą przyjrzyj się chociażby wnętrzom na stadionie Cracovii, czy chociażby Legii. Co rusz to inne podłogi, sufity, lampy.
Tam czuć, że coś ma być sklepem, coś muzeum, sports barem czy strefą dla mediów. U nas niemal wszędzie ta sama surowa wykończeniówka. Jej standard dla kibiców jest ok, ale standard pod pomieszczenia wyższej klasy już niestety nie odpowiada.
Mnie nie odpowiada ten standard również w części dla kibiców.
Dlatego twierdzę, że to była kwestia : " weź zaprojektuj wnętrza w miarę tanio "...

Przy budowie stadionu Cracovii czy Legii moim zdaniem bardziej trzymano się projektów.
Poza tym nie mam pewności czy strefa kibica nie była aranżowana przez kogoś innego.

Cytat:
Nie wiem ile Obtułowicz ma doświadczenia, ale zwłaszcza ten projekt jemu (a raczej jego biurowi, to oni to wszystko projektowali, Obtułowicz przedstawił tylko koncepcję) nie wyszedł pod większością względów.
To, że nie wyszedł nie podlega dyskusji.
Choć pewne plusy można jednak znaleźć. Niektóre nawet w dość istotnych kwestiach.
Odpowiedz cytując