Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2011, 10:35
Cytat:
Ja będę nadal zdania, że najwięcej drużynie może dać tylko Polak, ponieważ po pierwsze primo nie jest 5 sortem europejskim, po drugie wkłada w grę całe serce, po trzecie primo łatwiej jest się mu wybić (gra w Wiśle odnoszącej sukcesy = 50% gry w reprezentacji).
Ja przypominam tylko że najlepszym "Polakiem" na Euro był Roger, a liczba przebiegniętych przez niego km przewyższała znaczną większość pozostałych zawodników. To o czymś świadczy. U nas zawodnicy nie są przygotowani pod względem piłkarskim, nie mówiąc już o przygotowaniu menalnym do którego za granicą przywiązuję się ogromną uwagę. W profesjonalnej szkółce uczą zawodników już od małego przywiązania do barw, szlifują ich charakter itp.
Ja patrząc na nie których naszych i przyrównując ich do tego jak zachowuję się Palijc to się można zastanowić komu bardziej zależy. Chłopak walczy, szoruję tyłkiem po murawie, nie wyjdą mu dwa, trzy zagrania to nie chowa się gdzieś po boisku tylko próbuję dalej, u nas widać że jak ktoś źle wejdzie w mecz, to zaczyna wątpić w swoje umiejętnosci i z takiego zawodnika nie ma już potem pożytku bo albo się chowa albo gra do najbliższego. Wyjątkiem jest tutaj Małecki który potrafi spartolić ze 3 akcję, ale mimo tego on nadal próbuję, nie chowa się tak jak dajmy na to Boguski, Żurawski, Łobo. I właśnie za to najbardziej cenie Patryka.

Colin - 100% racji.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.02.2011 o godz. 10:44.
Odpowiedz cytując