Wyświetl pojedynczy post
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.02.2011, 18:18
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Holendrzy polecą i dopiero wtedy zaczną się prawdziwe problemy a to trzeba przynajmniej jeszcze z rok by jakoś to ogarnąć
Witam znajome nicki po półrocznej banicji Widząc nowe grono pedagogiczne w postaci m.in. Framata czy brak wolfiego obawiam się, że owego rekordu nie pobiję Forum idzie w dobrym kierunku..
Koniec OT.

Ja się tylko obawiam, że Holendrzy polecą za lekkomyślność/ lenistwo/ ignorancje Maaskanta dot. późnego rozpoczęcia przygotowań do sezonu co może skutkować złym przygotowaniem fizycznym do rozgrywek.
Na razie są gatki typu "PSV przegrało sparingi a potem wygrało LM", ale te wyniki sparingów naprawdę nie są optymistyczne. Nie chce mi się wierzyć, że nasze prymusy sumiennie odrabiały lekcje w wolnym czasie na urlopach..ale z drugiej strony Boughari wrócił z mniejszym bębnem.
Wydaje mi się, że albo będziemy w tej rundzie starą dobrą Wisłą pykającą po 3-4:0, albo załapiemy formę dopiero w połowie sezonu, już bez Maaskanta oczywiście. Co by nie było pierwsze kilka meczy pokarze czy taka forma przygotowania do rundy była słuszna czy nie. Jeśli była słuszna to MP nasz.

Co do transferów. Same ohy ahy. Proponuję zakodować sobie tą euforię i później nie geniuszować tekstami typu "przez Stana mamy drugiego Dawidowskiego czy Łobodzińskiego na pięcioletnim kontrakcie". Któreś transfery nie wypalą, może wszystkie, ale trzeba podobną wizję budowy kontynuować przez najbliższe dwa lata i dopiero później ocenić w którym miejscu jest Wisła i jak działa Stan.
Osobna kwestia to Maaskant i ta nieszczęsna przerwa przed przygotowaniem do rundy..
Odpowiedz cytując