emj10 napisał(a):

Nie zmokną, bo to jest praktycznie niemożliwe. Zbyt duża odległość od końca dachu, a poza tym deszcz musiałby zacinać pod kątem 30-40 stopni względem płaszczyzny dachu co jest mało realne.
Faktycznie pierwsze rzędy mogą być narażone na deszcz, który będzie padać pod sporym kątem, ale też bez przesady. Wyższe sektory nie mają zupełnie z tym problemu.
|
Nie twierdziłam, że wszystkie miejsca są narażone na deszcz

Nie wątpię, że są sektory gdzie wszystko jest w porządku.
Jednakże usterek dachu jest wystarczająco dużo aby stanowiło to pewien problem.
Relacja jednego z kibiców Legii :
Cytat:
|
Poczekałem aż zacznie padać. Pierwszych 5 rzędów od murawy moknie na bank bez względu na kierunek zacinania. Na trzech trybunach (w stronę zacinania oraz bocznych względem zacinania) moknie 10 rzędów. Rzędy 12 i 13 dolnych trybun są natomiast zalewane przez cieknącą w dachu złączkę elementów na całej długości trybun (dach jest dwuelementowy). Jednak i ci na trybunie górnej (pod membraną) nie będą wolni od wilgoci. Kaskada wody spływa w miejscach, gdzie przebiegają cieknące rynny. W sumie krzesełek to nie moczy, a nogi można sobie potrzymać w bieżącej wodzie. Ku memu zdziwieniu te rynny wylewają wodę niżej na stadion, a konkretnie na beton promenady. Woda płynie sobie przez wybetonowany korytarz promenady aż napotka kratkę ściekową tuż przy rzędach krzeseł.
|
Są też i inne opinie.
Np w komentarzach do tego artykułu :
http://legia.com/www/index.php?akt=18827
Cytat:
tylko, że ten dach cieknie jak diabli na trybunie południowej i do tej pory nic z tym nie zrobion- pomijam już kałuże stojące na sektorze 220 i 219 podczas deszczu, ale chodzi o krople kapiące podczas meczu- ludzie chronili się czym tylko mogli.
Co do przecieków to też mnie......zalewa...polecam sektor 211 ekipie uszczelniaczy.
Swoją drogą tak się zastanawiam, czy ktokolwiek zajęty jest tym problemem.
musze się zgodzić co do dachu.
dla mniejest to porażka... to że nie uchroni przed deszczem było wiadomo od samego początku, ale nieszczelności to kwestia wykonania.
mnie martwi to że poprawy i jakiejkolwiek reakcji nie widać..... a w sumie w faq-u napisane ...że calkowicie zadaszony i nie trzeba brac parasolek..
trzeba coś z tym zrobić, bo psuje to ogromnie obraż całego stadionu.. podobno już w canale plus się nabijali z naszego dachu.. i poszło w polskę , że dziurawy
|