arti napisał(a):

Eee zapędziłeś się chyba nieco. Od wejścia Cupiała tak do 2001 wszystko było na błysk - gracze jakich trzeba, długoletnie kontrakty, pewność, stabilność itp. Ale czasy się zmieniły (wejście prawa Bosmana, podejście Bossa, pewnie inne powody)
Potem jeszcze okienko zima 2004, potem okienko lato 2007 (po 8 miejscu) były zrobione jak należy.
Tutaj trzeba patrzeć nie ile przed końcem okienka jest kadra tylko ile przed początkiem ligi - 2,5 tygodnia... chyba nieźle choć zapewne trener wolałby wcześniej.
Mam też nadzieję, że kadra nie jest jeszcze domknięta. Jest nieźle, ale ja z uporem maniaka pojęczę jeszcze o napastnika - bo tu widzę naszą największą potencjalną bolączkę.
|
Możliwe, że masz rację tyle, że wówczas dla najlepszych polskich kopaczy Wisła była rajem i to ona dyktowała warunki kontraktu dawała tyle, a tyle i bierzesz albo dalej kopiesz na zadupiu. Teraz jest na odwrót. Stan wspominał, że jak się trafi okazja to spróbują kupić, czyli jak przewidywałem. Nie można kategorycznie stwierdzić, że nikt już nie przyjdzie. Napastnik to jednak konieczność, bo Pajlić jeszcze tą rundę może dograć na lewej obronie, ale w lecie lewy to już konieczność i priorytet w kwestii zakupów IN, i jak najmniej OUT poza oczywistościami - Kowalski, Łobodziński, Jirsak.