Wyświetl pojedynczy post
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2011, 14:55
emj10 napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem, ja mimo wszystko jestem zdania, że kadra powinna być szersza niż 20-30 zawodników. Spójrzmy na sytuację naszych bramkarzy, która jeszcze w tamtym roku wydawała się być idealna.

Klasyfikacja polskich bramkarzy wg. umiejętności na stan dzisiejszy:
Boruc - podpadł Smudzie, a znając tego człowieka nie zobaczymy Artura na EURO 2012
Fabiański - przejął pałeczkę po Borucu i stał się numerem 1, ale przyplątała mu się kontuzja i ma wiosnę z głowy
Dudek - mimo wszystko wciąż mógłby odgrywać ważną rolę w kadrze, jednak lata robią swoje
Szczęsny - wykorzystał absencję Fabiańskiego i jego kariera zaczyna się rozwijać w błyskawicznym tempie
Kuszczak - nie gra, stracił pozycję bramkarza nr 2 w MU i wkrótce może odejść z Manchesteru
Tytoń - ogrywa się w Holandii, ale mnie on do końca nie przekonuje, teraz złapał kontuzję
Sandomierski - młody, zdolny i ma szansę być bramkarzem nr 3 na EURO 2012
Czy ja wiem czy tamten rok był tak idealny. Oprócz tych ostatnich dwóch bramkarzy pozostali albo przez jakiś czas albo nonstop grzali ławę. Teraz wygląda to dużo lepiej. Fabiański grał ale kontuzja go wyeliminowała, więc wszedł młody Szczęsny. Boruc gra we Włoszech. Dudek i Kuszczak wiadomo. Tytoń i Sandomierski są numerami jeden w swoich drużynach. Jest z czego wybrać.

Dla mnie Kuszczak jest największym frajerem. Tak naprawdę przez te 4-5 lat które gra w ManU Ferguson ani razu mu nie powiedział, że będzie numerem 1 po odejściu Van der Sara. A chłopak głupio w to wierzył. Mógł sobie odejść do nawet słabszej Aston Villi skąd miał propozycje i w tym momencie on byłby niekwestionowanym numerem 1 w naszej kadrze.

A granie taki spotkań to parodia. Jeszcze jak Smuda powie, że z tej grupy przynajmniej 4-5 pojedzie na Euro, to ja to uznam za kompletną kompromitacje. Takie mecze gówno dają i zdania nie zmienię. Jak chce sprawdzić młodego to niech go wpuści na 30min kiedy gra pierwsza reprezentacja, a nie jakieś pajacowanie z Mołdawią.
Odpowiedz cytując