Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2011, 14:17
No nie wiem, ja mimo wszystko jestem zdania, że kadra powinna być szersza niż 20-30 zawodników. Spójrzmy na sytuację naszych bramkarzy, która jeszcze w tamtym roku wydawała się być idealna.

Klasyfikacja polskich bramkarzy wg. umiejętności na stan dzisiejszy:
Boruc - podpadł Smudzie, a znając tego człowieka nie zobaczymy Artura na EURO 2012
Fabiański - przejął pałeczkę po Borucu i stał się numerem 1, ale przyplątała mu się kontuzja i ma wiosnę z głowy
Dudek - mimo wszystko wciąż mógłby odgrywać ważną rolę w kadrze, jednak lata robią swoje
Szczęsny - wykorzystał absencję Fabiańskiego i jego kariera zaczyna się rozwijać w błyskawicznym tempie
Kuszczak - nie gra, stracił pozycję bramkarza nr 2 w MU i wkrótce może odejść z Manchesteru
Tytoń - ogrywa się w Holandii, ale mnie on do końca nie przekonuje, teraz złapał kontuzję
Sandomierski - młody, zdolny i ma szansę być bramkarzem nr 3 na EURO 2012

Sytuacja tak się skomplikowała, że nagle Szczęsny stał się numerem 1 w naszej kadrze i w tym półroczu sytuacja się raczej nie zmieni. Sandomierski będzie jego rezerwowym. Czyli bramkarze nr4 i nr7 w kadrze nagle stali się z miejsca podstawowymi jej podstawowymi bramkarzami.

To pokazuje, że trzeba mieć na każdą pozycję minimum 3 zawodników, tak aby różne losowe zdarzenia nie zmusiły trenera do szukania kogoś "nowego" przed samymi finałami.
Odpowiedz cytując