Wyświetl pojedynczy post
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2011, 15:24
Kris Dee napisał(a):Wyświetl post
Gdzie napisałem że Cikos ma być 3/4 czasu na połowie rywali?
Pamietam kilka meczów Barcy gdzie Gaurdiola zaskoczył wszystkich bo na papierze było 4-3-3 a w rzeczywistości grali 3-4-3. Nie pasuje ci porównanie do Alvesa to OK , więc napisze że Cikos ma za zadanie włączać się tak jak Jasiu Kowalski z LZS Huragan Bogudzice. Znasz takiego zawodnika?
Jak chcesz żeby Wisła grała systemem jak Barcelona, więc chyba oczywiste jest, że jeżeli Cikos jest prawym obrońcą, to ma grać podobnie do Alvesa?

Przeczytaj mój post do końca i odpowiedz mi na pytanie, czy Wisła spełnia którekolwiek kryterium, które tam podałem
Jak zacznie spełniać, to wtedy będzie można myśleć o takiej taktyce.
A porównywanie Cikosa do Jasia Kowalskiego z LZS Huragan Bogudzice jest na pewno trafniejsze niż porównywanie go do Alvesa.

Niektórzy ludzie to chyba za dużo Barcelony się naoglądali. Na dodatek myślą, że jak Barcelona gra 4-3-3, to każda drużyna tak może grać. Tylko, że tam sprowadza się zawodników do takiego systemu i całe szkolenie młodzieży w La Masia (szkółka Barcelony) opiera się na wpajaniu młodym zawodnikom tej taktyki. Robią to od 20 lat. Teraz nagle w 3 tygodnie Wisła ma to zrobić, a Małecki ma się przerodzić w Pedro, a Cikos w Alvesa.
Odpowiedz cytując