Ostatnio oglądane:
Resident Evil: Afterlife - Kasza niezła. Po dwóch niezłych pierwszych częściach serii, przyszły dwie słabe, a Afterlife jest najgorszą ze wszystkich dotychczasowych. Z porządnego horroru, zrobili coś a'la Matrix z elementami zombie, a wisienką na tym zakalcu jest super boss, którego zabili, ale uciekł hahahaha. Film ma wiele błędów. Przykładowo scena pod prysznicem, gdzie akcję pokazują w kilku ujęciach. W ujęciu z jednej kamery woda się leje, w następnym już nie, by w kolejnym znów się lała. W sumie nie spodziewałem się za dużo po końcówce części trzeciej, gdzie widzimy milion klonów Alice w słoikach lol.
Żeby nie było tak pesymistycznie to dodam, że kilka scen mi się podobało. Np. ta w której bohaterka skacze na linie (kablu?) z budynku, a za nią skaczą bezmyślnie zombiaki
Tekken - film na podstawie kolejnej wielkiej gry z PlayStation. Na plus dobre odwzorowanie bohaterów. Cała reszta to katastrofa. Od scen walk, po dialogi, scenariusz i grę aktorską.
Lustra 2 - Liczyłem na kontynuację części pierwszej, która to zakończyła się niestandardowo i nieco zaskakująco. Kontynuacja mogla by być czymś obiecującym. Dostaliśmy jednak "odgrzanego kotleta", miejscami trochę przypalonego. Film powiela schemat z jedynki. Znów w roli głównej mamy stróża nocnego po przejściach, lustro i krwawą rzeźnię. Końcówka jest inna, ale za to przewidywalna do bólu.