dj_ibutti napisał(a):

|
Wyobraźcie sobie kolejkę po bilety na Legię, jakby co 2. płacił kartą. Można by tam stać dobre 8h i i tak by nie było pewności że się kupi...
|
Kiedyś na forum już z kimś dyskutowałem na temat płatności kartą i takie same argumenty słyszałem. To nie byłeś przypadkiem Ty dj_butti?

Twoim zdaniem płatność kartą zabiera więcej czasu niż gotówką? Nawet nie żartuj. Jeśli każdy miałby wyliczoną kasę to się zgodzę, ale obaj wiemy że tak nie jest. Bieganie, rozmienianie, czekanie... Tak to wygląda w rzeczywistości. Płatność kartą (jeśli jest dobre połączenie, a tak jest obecnie w 99% przypadków) to 10-15 sekund. Więc o czym mówimy..
Prowadziłem działalność, miałem płatność kartą i wszystkim (mnie i klientom) się to opłacało. Widzę, że podobne zdanie ma AnBa95. Podejrzewam, że większość przedsiębiorców siedzących w temacie się ze mną zgodzi. Nikt nie mówi (ja też w poście 17202 to zastrzegłem), żeby za wyrobienie karty (10 zł) płacić kartą. Ale od 20-25 zł powinno być to oczywistą oczywistością cytując klasyka gatunku

No i drugą sprawą jest, żeby na te kilkanaście stanowisk było co najmniej kilka takich terminali. Bo jedynie ich brak może niepotrzebnie przedłużać czas obsługi klienta.