Wyświetl pojedynczy post
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2011, 23:29
http://www.polskatimes.pl/aktualnosc...diow,id,t.html

Procedowany w Sejmie projekt dot. szkolnictwa wyższego - jak dowiedziała się - cieszy się poparciem Parlamentu Studentów RP, będącym ogólnokrajowym przedstawicielstwem wszystkich samorządów studenckich w Polsce. - Ta nowelizacja jest zdecydowanie prostudencka - powiedziała przewodnicząca tej organizacji Dominika Kita.

To się w głowie nie mieści. Mnie to już na szczęście nie dotyczy bo prawo nie będzie działało wstecz ale jak widzę takie wypowiedzi to nóż w kieszeni mi się otwiera. Ta Kita ma ładnie nasrane do głowy.
Dominika Kita
Uczelnia:
Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
Wyższa Szkoła Ekonomii i Prawa w Kielcach

Kto słyszał o takich szkołach? Przecież to prawie zawodówki i ona się wypowiada w imieniu studentów? Ciekaw jestem czy jeżeli nie ma naukowego na którymś z tych kierunków to czy od nowego roku z niego zrezygnuje. Ustawa prostudencka? Chyba pro... no właśnie czego? Kretyna, imbecyla, durnia, nieuka? Jak można ograniczać możliwość studiowania?

Kudrycka nie jest lepsza: Jak podała, liczba osób, którzy w ten sposób mogą łatwiej uzyskać indeks wynosi 40 tys. osób. To niech od razu każdemu pozwoli studiować! byle więcej! najlepiej od razu po gimnazjum lub zawodówce po co tracić czas?

Dziwi mnie tylko że nie ma żadnego odzewu ze strony środowisk studenckich. Przez jedną głupią decyzję poziom uczelni spadnie jeszcze bardziej. Bo wg. mnie lepiej aby 2 kierunki studiowała osoba która zdała dobrze maturę i nawet jeżeli nie otrzymuje naukowego to jest warta aby w nią inwestować. A ta decyzja doprowadzi do tego że zamiast niej na innym kierunku będzie osoba ktora na maturze ma 30%. "Bo zwiększyła się liczba miejsc".

OBY TAK DALEJ!!
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy