Wyświetl pojedynczy post
WCracow
Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2011, 22:58
Jak w zespole moze byc dobrze, skoro na 11 zawodnikow wychodzi 9 obcokrajowcow ( dzisiejszy mecz ), ktorzy nigdy sie ze soba wczesniej nie widzieli i nawet nie potrafia do siebie powiedziec "co u Ciebie" ? Jezeli Wisla dalej pojdzie w ta strone co idzie teraz to za 1-2 sezony nie bedzie ZADNEGO Polaka w skladzie i bedziemy bic sie o utrzymanie w lidze. Ten sklad co mamy teraz, zeby COKOLWIEK prezentował musi na moje oko minac jakies 3-4 lata, zeby ludzie sie poznali na boisku i wiedzieli jak maja grac. Tego sie nie zrobi na 2-4 pobytach w Zakopanem czy Turcji. DO tego powiedzmy sobie szczerze, że sciagani przez Wisle zawodnicy nie sa wysokich lotów, tylko oscylują co najwyzej w granicy "sredni zawodnik". NIC nie osiagniemy z takim mysleniem dalej.

Nigdy nie pojme tego DLACZEGO WISLA NIE SCIAGA POLAKÓW. Przyszedl zdolny Wilk - super! Ale dlaczego nie zainteresowalismy sie np. Wolakiewiczem? DLaczego Kiełb gra teraz w Lechu a nie w Wisle? Czemu nie intersujemy sie Golem z GKS? Np. Zdolny Damian Zbozien - stoper ma 21 lat i przyszedl teraz do Legii z 1 ligowej Sandecji gdzie prezentowal sie znakomicie. Zaloze sie, ze jest o wiele lepszy niz nasz "zawodnik" Bunoza. Marcin Robak z Widzewa. Na pewno jest jeszcze co najmniej 3-4 dobry zawodnikow POLSKICH w lidze, ktorzy nie kosztuja 1 mln € jak Sobiech, a zdolnosci maja. Nie mowie tutaj o Sadlokach, Sobiechach, ktorzy kosztuja po 1 mln €. Chodzi o takich Wolakiewiczach, ktorym sie konczy kontrakt i moga przyjsc ZA FREE, chodzi mi o takich Golach, Zbozieniach. Dlaczego nie wprowadzamy kogos z ME powoli do skladu? Powiedzmy na ostatnie 20-30 minut z Polonia Bytom. Niech mlody sie ogrywa i moze za pare miesiecy bedzie podstawowym graczem. Inne kluby maja wychowankow w skladzie - np. Lech ma Mozdzenia i Drygasa, a my co? Jezeli tak bedzie dalej z Wisla to widze nasza przyszlosc w czarnych barwach, bo coraz bardziej mi to przypomina Pogon PTAK'a, a nie klub pilkarski WISLA KRAKOW...
Ostatnio edytowane przez WCracow : 03.02.2011 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując