Wyświetl pojedynczy post
nbp
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2011, 22:26
Jeden napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli masz czas to proponuję pkp przesyłki konduktorskie jeżeli masz czas to sprawdzasz o której wyjeżdza z Gdańska pociąg i czy prowadzi przesyłki konduktorskie i nadajesz paczke na dworcu lub u konduktora w tym wagonie.Cena 25-30zł tylko ktoś musi Ci odebrać na dworcu lub Ty odbierzesz na dworcu w dowolnym dniu tylko trzeba zaznaczyć.

Druga opcja pocztex bo inny kurier raczej nie dostarcza w sobotę czy w niedzielę koszt może być duży koło 45zł z gwarancją dostawy na sobote lub odbiór na danej poczcie czynnej całą dobę na Lubicz ale zapytaj bo mże uda się za 30zł i dostarczą na sobote bo tyle kosztuje normalny pocztex ja raz miałem sytuacje,że w pierwszy weeknd za dostawe sob policzyli mi tylko 30 zł a w inne soboty więcej nie wiem od czego to zależne.
albo pójdź na dworzec pks i daj kierowcy dychę, przesyłkę da do luku bagażowego, albo pod własne siedzenie jeśli nie jest to za duża paczka.
Ja do ziomka do Gdańska wysyłałem kiedyś właśnie przesyłkę konduktorską i po 1. za drogo, po 2. za dużo kwitków do wypełniania. M.in adres zameldowania osoby odbierającej przesyłkę....bez sens.

A kierowca pks-a weźmie z przyjemnością i dyszkę i przesyłkę.
Odpowiedz cytując