|
Muzeum i sklep klubowy to są bardzo ważne kwestie z punktu widzenia budowy wizerunku oraz polityki promocyjnej Wisły. Mam więc nadzieje, że klub od początku miał pomysł na urządzenie tej przestrzeni, a nie że zrobili strefę kibica i dobre jest, a resztę się jakoś na tej przestrzeni "upcha". Ja w ogóle uważam, że bez sensu jest umieszczanie muzeum, sklepu i strefy kibica w jednym miejscu, bo po pierwsze zrobi się chaos i zapewne duży ścisk (chyba że Wisła od początku miała spójny i gotowy projekt urządzenia tej przestrzeni- w co nie chce mi się wierzyć...), a po drugie, stadion i jego pomieszczenia są tak duże, że spokojnie powinno się znaleźć inne miejsce na ładne i duże muzeum. Byłem dziś obejrzeć SK i od razu rzuca się w oczy nie najlepsze wykorzystanie tej przestrzeni... Uważam, że jeśli to ma mieć ręce i nogi, to to miejsce które zostało tam do wykorzystania powinno być zajmowane przez sklep klubowy- i ta ilość miejsca byłaby akurat, czyli dość miejsca dla kas i na ew. kolejki oraz dużo miejsca na ładną aranżację ekspozycji. Nawet jeśli nie w pełni wykorzysta się całą dostępną przestrzeń, to przecież w przyszłości nie można wykluczyć, że nie będzie zapotrzebowania na rozbudowę sklepu. A jeśli idzie o muzeum to wg. mnie powinno ono zajmować przynajmniej powierzchnię całego 1 piętra strefy kibica... Tak więc myślę, że np. osoby decyzyjne ze stowarzyszenia kibiców powinny konsultować tę kwestię z klubem, żeby wybrać najlepsze rozwiązanie no i w pełni zaspokoić oczekiwania kibiców (dla których jest to przecież tworzone...).
|