|
Było to do przewidzenia, że w okresie przygotowawczym aby zrobić przewagę potrzeba wykazać się umiejętnościami indywidualnymi. Ponieważ nie ma u nas zawodników, którzy posiadają tak owe, to rezultaty są jakie są. Mają w kościach ciężkie treningi,no to notujemy takie wyniki a nie inne. Specjalnie bym się nie przejmował, tym bardziej,że przed nami jeszcze jeden obóz, i tam sparingi bodajże z Lokomotivem. Jednak nie zmienia to faktu,że nie posiadamy ataku oraz bramkarza. Nie wiem jak bez obsadzenia tych pozycji zamierza Maaskant grać w lidze. Jest to dla mnie zagadka, której pojąc nie mogę.
Pamiętać należy,że liga jest spłaszczona i trzeba dobrze wystartować żeby trzymać kontakt z czołówką. Gdy inni będą gubić punkty to pół biedy,jednak gdy będzie to wyglądało to tak jak do tej pory, to każdy gol i każdy punkt będzie na wagę złota.
Jednak na razie bez tragedii, goście muszą się zgrać i zyskać na świeżości aby fizycznie dorównywać przeciwnikom.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|