Wyświetl pojedynczy post
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2011, 19:17
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Za Skorży remisowaliśmy z Shatarem i innymi silnymi drużynami ze wschodu, a przychodził początek rozgrywek i potem wypowiedzi Macka "zawodnicy potrzebują jeszcze tydzień aby odzyskać świeżość" a zanim zaczęli biegać tak jak powinni miały jeszcze 2 tygodnie.

Zaraz na początku przygotować Maaskant powiedział że zgrupowanie w Hiszpani poświęca na budowanie drużny od strony fizycznej a na grze w piłkę będą koncertować się już w Turcji.

Według mnie trener doskonale wie co robi.
Dokładnie tak!!! Nasz trener daje im w d..ę, żeby poczuli to zrupowanie i śmieszą mnie niektóre posty na tym forum gdzie ktoś pisze, że mamy pół piłkarza w drużynie - Meliksona, którego na oczy nie widział a już wyrokuje kto się nadaje do składu. Organizmu nie oszukasz, jak się dostanie wycisk i nie ma świeżości to nie ma dynamiki, szybkości, pary, nie ma wyników. Do tego dochodzi to, ze wielu piłkarzy widzi siebie pierwszy raz i mają grać razem. Ci piłkarze mają pokazać, że są zespołem na wiosne kiedy ruszy liga. Dajmy im czasu i spokoju. Ja też myślę, że Maaskant doskonale wie co robi!!!

Ileż to już jest przykładów w Europie gdzie słynne drużyny przegrywają swe sparingi z drużynami potencjalnie, teoretycznie kilka klas słabszymi. Sparingi są tylko elementem treningu, są narzędziem w procesie rozwoju i budowania drużyny, kolektywu. Nie wyniki są tu najważniejsze.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując