Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2011, 08:30
Mahazel888 napisał(a):Wyświetl post

ii jeszcze chciałbym się odnieść do tego:"- wstrętnie pisiory i inne kaczory ciągle grzebią w przeszłości, zamiast odciąć wszystko gruba kreską tak jak w Czechach"
Żeby coś takiego napisać to trzeba nie mieć minimalnego pojęcia o Republice Czeskiej. To w Polsce zrobiono grubą kreskę, w Republice komuniści od sekretarza okresu w górę nie mieli prawa piastowania stanowisk publicznych przez 10 lat.
Witam! To był "cytat" z cortezza, do którego zresztą później się odniosłem jak poniżej. Pozdrawiam.

cortezz napisał(a):Wyświetl post
W czechach podkreslili wszystko gruba kreska i zajeli sie gospodarka, zobacz jak jak daleko nas zostawili z tylu... i jak myslisz czyja to wina? Bo ja mysle ze przedewszystkim wlasnie przez takich ludzi jak bracia K. To oni sa mistrzami w skloceniu polskiego spoleczenstwa... To przez nich nasze rzady ciagle zajmuja sie sprawami najmniej waznymi.

BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post

I kolejny raz wypowiadasz się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia - poczytaj sobie poniżej o tym jak to było w Czechach :

http://www.money.pl/archiwum/wiadomo...,0,215132.html

"W październiku 1991 roku w ówczesnej Czechosłowacji zaczęła obowiązywać ustawa zabraniająca przez 5 lat zarówno SB-kom i ich współpracownikom, jak i przedstawicielom komunistycznej nomenklatury pełnienia ważniejszych funkcji w instytucjach państwa i ubiegania się o nie.

Każda osoba pełniąca lub starająca się o wymienioną w ustawie funkcję w organach kierowniczych państwa, w wojsku i policji, służbach specjalnych, publicznym radiu i telewizji, w spółkach z udziałem skarbu państwa, a także o pracę w zawodach prawniczych (sędziowie, prokuratorzy, notariusze) musiała wystąpić do MSW o zaświadczenie lustracyjne.(...)Otrzymanie negatywnego zaświadczenia lustracyjnego oznaczało dla pracodawcy obowiązek zwolnienia takiego pracownika w ciągu 15 dni, chyba że wcześniej stosunek pracy został rozwiązany za porozumieniem stron. Od decyzji komisji można było się odwołać do sądu w ciągu dwóch miesięcy od wydania zaświadczenia."