Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2011, 16:49
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
A nie wydaje Ci się, że pozbywają się tylko tych dla których sa oferty i można na nich zarobić? Czemu nie pozbędą się Kowalskiego? Pasuje do ich koncepcji? Czemu w składzie jest Łobodziński? Też im pasuje?
Rozwiąż kontrakt z Łobem nie płacąc mu odstępnego, przyklaszczę. Fakt jest taki - nie stać nas na JEDNOCZESNE trzymanie Brożków, Głowackich, Marcelów i zakupy Genkowow i Meliksonów i Jaliensów którzy mieliby posadzić ich na ławce. Wybór był prosty, albo kisić się w tym co mamy, albo przewietrzyć szatnię, padło na to drugie. A przynajmniej na papierze zaciąg Valcxa wygląda bardzo mocno, bez dwóch zdań. Nie będę się bawił w wyrocznię, która mówi co się wydarzy, ale widać, że wybrani przez nas piłkarze nie są dziełem przypadku, tylko przemyślanymi i pomysłowymi zakupami.

Mi się wydaje, że sprzedali kogo sie dało i na kim dało się cokolwiek zarobić.
Pewnie, że sprzedali kogo się dało, a co mieli sprzedać tych których się nie dało? Mieli napisać list "Drogi Święty Mikołaju zlituj się i kup Łobodzińskiego za 1 milion Euro, a dorzucę Kowalskiego i dwa wielbłądy w pakiecie!"?

Cały mój wywód sprowadza sie własnie do tego, że nie podoba mi sie taka polityka. Sami obcokrajowcy szczęscia nam nie dadzą. Z tego co wiem żaden nasz obcokrajowiec nie grał w LM więc szansę na to iż nagle dzięki nim się w niej znajdziemy są na takim samym poziomie.
Z tego co wiem zarówno Jaliens jak i Sivakov grali w Lidze Mistrzów znafco. Tak jak pisali poprzednicy, nie ma co forować Polaków, bo są zwyczajnie za drodzy. A już szczególnie, gdy zwraca się po nich Wisła to poniżej miliona Euro raczej nikt nie schodzi ;-) Wiadomo, że można wyłowić jakieś perełki, tak jak np. zakup Wilka latem, ale jest to niezwykle trudne i ryzykowne
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.02.2011 o godz. 17:05.
Odpowiedz cytując