Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2011, 14:44
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Osobiście kibicowałem projektowi Ptaka. Uważałem,że jak mu się powiedzie, to wtedy polscy mierni kopacze zejdą do normalnych wymagać cenowych. Tylko kto mógł przypuszczać,że Ptak będzie ściągał tak słabych piłkarzy. Oni w jakiś ligach stanowych grali czy coś?Ogólnie tragedia,robił to bez głowy. Ale to był już pierwszy znak,że można budować drużynę niekoniecznie opartą o Polaków, którzy nie dają nic w zamian za swoje gigantyczne honoraria.

Z drugiej strony nie ma się co dziwić,rynek wszystko weryfikuje. Nie ma dobrych Polaków co potrafią piłę prosto kopnąć, no to kupuje się takich co to umieją ale za granicą i to za rozsądne pieniądze.

Czy uważacie,że z naszej ligi udałoby się pozyskać za 700 tysięcy euro rozgrywającego?W życiu, zaraz byłoby 1 mln euro to minimum z tendencją wzrostową.
Również kibicowałem temu projektowi, bo Ptak gdyby ściągnął nieco lepszych piłkarzy, to wtedy pokazałby jaki jest poziom ligi. Wszak chyba i tak coś udowodnił, bo Pogoń utrzymała się tymi Brazylijczykami przez sezon w lidze - popraw mnie jeśli się mylę.

I jeszcze komentarz do Twojego trzeciego akapitu - niech mi ktoś wskaże polskiego piłkarza, który w ogóle mógłby być takim rozgrywającym chociaż jak Melikson, bo ja niestety nie jestem w stanie takiego zawodnika znaleźć.

skeba napisał(a):Wyświetl post
Jaką ty masz pewność, że są to bardzo dobre transfery. Daj im pograć. Niech pokażą na co ich stać
No jakby porównać transfery Brazylijczyków do Pogoni z transferami Wisły, to są to bardzo dobre transfery.

rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Mówiąc o zlepku zawodników chodziło mi o to jak to teraz wygląda. A jak to wygląda przekonałem sie na podstawie poprzedniej rundy. Z pierwszego składu odszedł tylko Brożek i Pawełek więc nowi będą wchodzić w ten totalny bałagan.
Też nie podobają mi się rewolucje kadrowe, to wynik zaniedbań i zbyt bardzo pasywnej polityki transferowej Cupiała. Wierzę jednak, że po tych zawirowaniach kadrowych to wszystko się ustabilizuje i będziemy się cieszyć ze zwycięstw Wisły w czymś więcej niż tylko w polskiej lidze. Maaskant jest dobrym trenerem i potrafi zmontować świetną drużynę z zagranicznych piłkarzy. Choćby taka tylko na pozór głupia nauka języka polskiego, czy wspólne śniadania i obiady. To sprzyja dobrej atmosferze w drużynie. A poza tym, to gdzieś w wywiadach pojawiały się informacje, że piłkarze Wisły w przeszłości i to tej z ostatnich 10 lat grali przeciwko trenerowi by go wyrzucić. Nie wiem czy o tym nie mówił Andrzej Iwan. Z zagranicznymi tak nie będzie.

rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Boje sie że polityka nie przyniesie nic dobrego bo jeszcze nikomu nie udalo się na samych obcokrajowcach zbudować mocnej ekipy. Że niby oni wszyscy są po 3 razy lepsi niż polscy piłkarze?
Ja wierzę, że są lepsi, może nie 3 razy lepsi, ale napewno są tak samo dobrzy jak najlepsi polscy piłkarze i w dodatku kosztują 3 razy mniej.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 01.02.2011 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując