Marszałek napisał(a):

Osobiście kibicowałem projektowi Ptaka. Uważałem,że jak mu się powiedzie, to wtedy polscy mierni kopacze zejdą do normalnych wymagać cenowych. Tylko kto mógł przypuszczać,że Ptak będzie ściągał tak słabych piłkarzy. Oni w jakiś ligach stanowych grali czy coś?Ogólnie tragedia,robił to bez głowy. Ale to był już pierwszy znak,że można budować drużynę niekoniecznie opartą o Polaków, którzy nie dają nic w zamian za swoje gigantyczne honoraria.
Z drugiej strony nie ma się co dziwić,rynek wszystko weryfikuje. Nie ma dobrych Polaków co potrafią piłę prosto kopnąć, no to kupuje się takich co to umieją ale za granicą i to za rozsądne pieniądze.
Czy uważacie,że z naszej ligi udałoby się pozyskać za 700 tysięcy euro rozgrywającego?W życiu, zaraz byłoby 1 mln euro to minimum z tendencją wzrostową.
|
Również kibicowałem temu projektowi, bo Ptak gdyby ściągnął nieco lepszych piłkarzy, to wtedy pokazałby jaki jest poziom ligi. Wszak chyba i tak coś udowodnił, bo Pogoń utrzymała się tymi Brazylijczykami przez sezon w lidze - popraw mnie jeśli się mylę.
I jeszcze komentarz do Twojego trzeciego akapitu - niech mi ktoś wskaże polskiego piłkarza, który w ogóle mógłby być takim rozgrywającym chociaż jak Melikson, bo ja niestety nie jestem w stanie takiego zawodnika znaleźć.
skeba napisał(a):

|
Jaką ty masz pewność, że są to bardzo dobre transfery. Daj im pograć. Niech pokażą na co ich stać
|
No jakby porównać transfery Brazylijczyków do Pogoni z transferami Wisły, to są to bardzo dobre transfery.
rafal777 napisał(a):

|
Mówiąc o zlepku zawodników chodziło mi o to jak to teraz wygląda. A jak to wygląda przekonałem sie na podstawie poprzedniej rundy. Z pierwszego składu odszedł tylko Brożek i Pawełek więc nowi będą wchodzić w ten totalny bałagan.
|
Też nie podobają mi się rewolucje kadrowe, to wynik zaniedbań i zbyt bardzo pasywnej polityki transferowej Cupiała. Wierzę jednak, że po tych zawirowaniach kadrowych to wszystko się ustabilizuje i będziemy się cieszyć ze zwycięstw Wisły w czymś więcej niż tylko w polskiej lidze. Maaskant jest dobrym trenerem i potrafi zmontować świetną drużynę z zagranicznych piłkarzy. Choćby taka tylko na pozór głupia nauka języka polskiego, czy wspólne śniadania i obiady. To sprzyja dobrej atmosferze w drużynie. A poza tym, to gdzieś w wywiadach pojawiały się informacje, że piłkarze Wisły w przeszłości i to tej z ostatnich 10 lat grali przeciwko trenerowi by go wyrzucić. Nie wiem czy o tym nie mówił Andrzej Iwan. Z zagranicznymi tak nie będzie.
rafal777 napisał(a):

|
Boje sie że polityka nie przyniesie nic dobrego bo jeszcze nikomu nie udalo się na samych obcokrajowcach zbudować mocnej ekipy. Że niby oni wszyscy są po 3 razy lepsi niż polscy piłkarze?
|
Ja wierzę, że są lepsi, może nie 3 razy lepsi, ale napewno są tak samo dobrzy jak najlepsi polscy piłkarze i w dodatku kosztują 3 razy mniej.