Wyświetl pojedynczy post
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2011, 14:40
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Fajnie, że kadra skompletowana ;] Najgorsze jest jednak to, że nie ma żadnego Polaka z predyspozycjami do bycia "number one".
Skład na dzień dzisiejszy to prawie sami zagraniczni grajkowie ;]
Jovanic- Cikos,Chavez,Jaliens,Paljic-Kirm,Sivokov,Melikson,Jirsak,Małecki ?- Genkov
Chcecie takiej polityki ? Bo ja osobiście nie ... wole słabego Polaka, który kiedyś się odwdzięczy grą z orzełkiem gdy się ogra niż jakiegoś Czecha/Słowaka, który na starość nie będzie wiedział z kim tutaj grał w lidze ...
Popatrzcie się na kim Wisła zarabiała najwięcej w ostatnich latach ? Głównie na Polakach (Dudka,Kuba, Brożki, Żuraw, Kosa, Franek, wyjątkiem tylko Uche, Diaz, Marcelo). Ale to jest jeszcze nic, bo kolejny czynnik osłabiający nasz klub to wartość przejścia z ME do I drużyny.
Myślicie, że łatwiej jest zaaklimatyzować się 17 letniemu chłopakowi w otoczeniu Serba, Izrealczyka, Bułgara etc. ? Po jakiemu on się z nimi porozumie w celu kupienia od starszego chłopaka czegoś czysto piłkarskiego czy chociażby mentalnego przygotowania do kariery ? Troszkę słabo to wyglądać będzie ;/
Jestem też ciekawy kto będzie prowadził konferencję po meczu jak zabraknie Polaka, ciekawe kto teraz będzie występował przed mikrofonami ? Sobol na pewno nie... więc ?
Ja wychodzę z tego samego założenia. Nie mam nic przeciwko zagranicznym piłkarzom, ale gdybym chciał kibicować drużynom, które są niepolskie, to oglądałbym futbol brytyjski, a nie naszą ekstraklasę. Chyba każdy woli obejrzeć piękne bramki Berbatova niż starania Genkova, a jeżeli ktoś ogląda mecz z udziałem tego drugiego, to dlatego, że kibicuje polskiej drużynie.
Odpowiedz cytując