Wyświetl pojedynczy post
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2011, 01:43
Proud i emj10 - dziękuje wam naprawdę bardzo mi miło coś takiego słyszeć. A tak prywatnie to jestem początkującym dziennikarzem sportowym i się dopiero uczę

A wracając do tematu to Juventus - zajmujący w tabeli dopiero siódme miejsce wypożyczył do końca sezonu czołowego strzelca włoskiej ekstraklasy Alessandro Matriego .Zagwarantował sobie również prawo pierwokupu napastnika Cagliari. Wówczas będzie musiał zapłacić 15,5 mln euro. Jednocześnie działacze "Starej Damy" poinformowali, że wypożyczyli do Parmy swojego napastnika - Amauriego. Włoski piłkarz brazylijskiego pochodzenia w obecnym sezonie bardzo zawodzi, nie zdobył jeszcze gola.
I kolejne ciekawe zmiany :
Klub angielskiej Premier League Birmingham City pozyskał wczoraj Obefemi Martinsa. 26 letni napastnik Rubina Kazań przeszedł do nowego zespołu na zasadzie półrocznego wypożyczenia z opcją transferu definitywnego. Nigeryjczyk jest kolejnym zawodnikiem, który opuścił ostatnio Rubin. Kilka dni wcześniej umowę z Lechem Poznań podpisał Rafał Murawski. Moim zdaniem szybki , agresywny, waleczny angielski styl gry dużo bardziej do niego pasuje niż rosyjski. Jakoś zawsze pamiętam go z dobrych występów w Newcastle.
Zaś Inter ponownie dokonał wzmocnienia - wypożyczył do końca sezonu japońskiego obrońce Yuto Nagatomo. Do tej pory 24-letni zawodnik grał w innej włoskiej drużynie Cesenie. Mimo młodego wieku Nagatomo rozegrał już 40 meczów w seniorskiej reprezentacji Japonii, zdobywając trzy gole. W minioną niedzielę wywalczył w Katarze z kadrą narodową swojego kraju Puchar Azji. Jak poinformowali jeszcze w poniedziałek działacze Interu, w ramach rozliczeń za wypożyczenie Nagatomo do Ceseny trafi Włoch Davide Santon - (również na wypożyczenie). Santon jest jeszcze w wieku młodzieżowym - 19 lat , to boczny obrońca.

Okienko transferowe dobiegło końca , ale myślę iż zdołam tu jeszcze coś ciekawego zamieścić
Ostatnio edytowane przez szczepanwislak : 01.02.2011 o godz. 01:46.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując