Wyświetl pojedynczy post
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2011, 18:56
Przemas napisał(a):Wyświetl post
Czemu mamy się nie cieszyć z tego transferu ? idzie nowa jakość do Wisły. Nadchodzi kres Łobodzińskich i Kowalskich w Wiśle. Swoją droga dziwie się, że Maaskant zamiast wystawiać 25 letniego chłopa, z którego już nic nie będzie nie wpuścił w takim sparingu jak wczoraj młodego Nalepe. No ale to są decyzje treneiro i trzeba je szanować.
Chciałem jeszcze się odnieść do wielkiego najazdu na Bunoze, że jest drewniany,słaby szrot itp.
Fakt może technikiem jakimś świetnym to on nie jest ale ubiegłej rundzie zwykle grał poprawnie i równo. A zwłaszcza gdy tworzył parę z pewnym i doświadczonym obrońcą (Cleber,Chaves) wtedy błędów nie popełniał i nie mówcie przeciwnicy, że ktoś za niego odwalał robotę i to tuszowało jego niski poziom. Zauważcie, że zwykle gdy grał z Kowalskim to obydwoje grali jakieś fokstroty i nie wiadomo co jeszcze. IMO przyczyna jest taka, że po prostu z Kowalskim się źle gra bo jest nieprzewidywalny, nigdy nie wiadomo kiedy się urwie i przez to Bunoza nie ma pewności w swoich wejściach.
Nie jestem wielkim fanem Bunozy tak jak mogłoby z tej wypowiedzi wynikać. Chodzi mi o to aby zaapelować do zdrowego rozsądku ludzi którzy ciągle narzekają, że słaby, że z zagranicy, że drewniany pamiętajcie, że on ma 23 lata niespełna . Ponadto jestem przekonany, że gdyby wzięli jego rówieśnika Polaka do pierwszej drużyny i on grałby swoja pierwszą rundę w pierwszej drużynie Wisły w ekstraklasie tak jak Bunoza, na takim poziomie. To jestem pewien, że raz. już by go smuda do kadry brał. dwa nawet jakby zdarzały mu sie słabe mecze, koślawe zagrania, babole to każdy by mówił " młody jest musi się ograc dajmy mu szanse, ma chłopak talent, będą z niego ludzie". Na bank tak by było. To jest oczywiście gdybanie, ale mam nadzieje, że da do myślenia tym wiecznym krytykom naszych piłkarzy zwłaszcza tych nowych i zza granicy. Nie wiem dlaczego jest u nas przekonanie, że zawsze na piłkarzy zza zagranicy patrzy się jak na szrot i wrzuca do jednego worka gości mających po 27-30 lat bez osiągnięć zero otarcia się o kadrę oraz młodych gości którzy jeszcze się mogą rozwinąć, ale na jakiej podstawie niektórzy na wstępie stwierdzili, że jak przychodzi ktoś z za granic za darmo albo za 200k E to jest to szrot.
Nie pamiętam by ostatnio ktos nadawal na Bunoze. Zresztą we wczorajszym sparingu był według mnie najlepszym piłkarzem Wisły. Ma swoje braki ale ja uważam, że za rok to będzie najlepszy stoper Wisły. Co do Kowalskiego, Branco i Łobo to wszyscy raczej mamy zdanie podobne : SZROT !

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując