Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2011, 13:10
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Zawsze jako dzieciak czekałem na polskie zoo w sylwestra. Ostatnio akurat przypomniałem sobie kilka programów z Kryszakiem jak jego syn przyniósł DVD na imprezę u siostry. To były czasy

Palikot? Jaki Palikot. Jego już nie ma. Zginął śmiercią naturalną wraz katastrofą smoleńską.

Natomiast widzę to co dzieje się ostatnio na scenie politycznej. SLD dobijające do 20% co mnie za bardzo nie cieszy, ale i słabnące poparcie dla POPiSu z ok. 80% na ledwo ponad 60%. To może być znak, że wkrótce ten system dwuipółpartyjny odejdzie w niepamięć.
Praktycznie w każdym kraju europejskim jest realnie system dwu-, dwu i pół lub trzy - partyjny. Podziały lewica-prawica lub liberałowie- konserwatyści.
To że SLD dobija do 20% to tylko dowodzi że PO to była mieszanka układowiczów okrąglego stołu UW/AWS i mniej radykalnego odłamu PZPR który lewituje pomiędzy nimi a SLD. Były kłopoty z Oleksym poszli do Tuska, sa kłopoty u Tuska idą do Napieralskiego. A tak najpewniej najbliżej jest im do Komorowskiego którego doradcy (tow.Nałecz, Wujec,Mazowiecki)- z tego co wróble ćwierkaja- kombinują jakiś sposób na uniezaleznienie od PO Tuska .
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 31.01.2011 o godz. 13:20.