Wyświetl pojedynczy post
montypajton
Senior Member

Od: 12.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2011, 10:30
zim zum napisał(a):Wyświetl post
No właśnie i jakie mamy niby te sukcesy na arenie międzynarodowej w ostatnich latach ? Co roku kompromitacja. Poza tym czy uważasz, że drużyny niemieckie czy powiedzmy rosyjskie grają z mistrzami np. Kazachstanu ?
No tak, ja się zgadzam, że sukcesów brak. Ale chcę wierzyć, że ta sytuacja się zmieni, tym bardziej, że obecna sytuacja w klubie, która coraz bardziej zaczyna przypominać profesjonalną (a jeśli nie profesjonalną to przynajmniej w miarę ustabilizowaną, gdzie każdy mniej więcej wiec co do niego należy i zna się na swojej robocie) a także całkiem aktywne i przemyślane, jak na wiślackie realia, okno transferowe pozwalają mi mieć nadzieję na lepszą rundę wiosenną i przynajmniej brak kompromitacji w pucharach.

Nie chodzi o to że jestem hurraoptymistą, bo uwierzcie mi, że Levadia i Karabach smakowały gorzko i tak samo mnie przyszło przełknąć tę pigułkę. I też mam dosyć kolejnych kompromitacji. Tylko po co psioczyć już na etapie 2 sparingu, w którym występuje 2 nowych zawodników po jednym dniu spędzonym z drużyną. Pewnie nawet nie pamiętają imion połowy drużyny, nie mówiąc o zrozumieniu na boisku. Po to jest Maaskant, po to Stan itd, żeby w tym albo przyszłym sezonie pokazać się w Europie.

I to ma być nasza karta przetargowa. Sukcesy które nadejdą, a ja jeszcze raz napiszę, chcę wierzyć że tak będzie. A o zgrupowaniu w Hiszpanii, i o tym śmiesznym turnieju nikt za 2 miesiące nie będzie pamiętał. Po co płakać, jakbyśmy odpadali co najmniej z fazy grupowej LM?
Odpowiedz cytując