Wyświetl pojedynczy post
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2011, 23:03
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Policz znaki zapytania, które postawiłem, przede wszystkim na obronie. Taka przebudowa latem to byłby szok, a dla trenera niezła układanka i wyścig z czasem. 5 miesięcy zdublowanych kontrktów to niewielka cena w zamian za lepszą drużynę wiosną i o wiele lepsze zgranie i komfort pracy trenera latem. Chodzi mi przede wszystkim o bocznych obrońców i bramkarza, gdzie nie ulega żadnej wątpliwości, że wzmocnienia są potrzebna, bo nie mamy tam nikogo. W dodatku przedłużenie umów z Branco czy Cikosem wydaje się raczej mało prawdopodobne i byłoby co najwyżej przejawem słabości naszej polityki transferowej.
Zobaczymy jaki bramkarz do nas przyjdzie, natomiast co do obrony to zgadzam się że boki to jest lipa, ale naprawdę wolę Meliksona i Shivakova do pomocy, żeby może w końcu zdziałać cos w ofensywie niż np. lewego obrońcę, bo np. taki Paljic jest jaki jest, ale na naszą ligę wystarczy (oczywiście na tą rundę tylko). Mam nadzieję że zrozumiałeś sens tego co napisałem w poprzednim poście, że oczywiście potrzebujemy więcej wzmocnień niż to będzie miało miejsce w zimie, ale nie stać nas na tyle (dobrych) transferów i niektóre rzeczy trzeba odłożyć na lato.

Cytat:
Oczywiście, że jest analogia do poprzedniego okienka. Tak jak i wtedy wielu nie widzi lub nie chce widzieć transferów Z klubu. Wtedy straciliśmy całą obronę. Teraz straciliśmy Pawełka, Clebera i Brożków.
I kupilismy całą nową obronę, która po prostu okazała się niewystarczająca. Masz gwarancję że goście których byśmy sprowadzili teraz byliby lepsi?(no bo przecież na 10 porządnych transferów w jednym okienku nas nie stać)

Cytat:
Okienko było by udane gdsybyśmy przy takich samych zawodnikach pozyskanych stracili tylko jednego piłkarza pierwszego składu. Straciliśmy najmniej trzech. Obrazowo- poproś żonę/dziewczynę/mamę (nie traktuj tego jako osobistą wycieczkę, zwykły przykład) o listę zakupów. Papier toaletowy, jogurt truskawkowy, czekoladę z bakaliami i dietetyczne płatki śniadaniowe. Kup jogurt jaki trzeba, ale czekolady nie kupuj wcale, zamiast płatków dietetycznych kup jakieś zaj*biste, ale z miodem i orzechami. Natomiast zamiast papieru toaletowego jakiś ręcznik papierowy. Wróć i postaraj się wytłumaczyć. Na transfery patrzy się przez pryzmat potrzeb drużyny.
Straciliśmy bramkarza (ma być nowy), straciliśmy wysuniętego napastnika (mamy nowego) oraz straciliśmy rezerwowego bocznego obrońcę/skrzydłowego a zamiast niego mamy podstawowego obrońcę (który może ewentualnie grać na boku) oraz co najmniej jednego gościa do rozegrania (a może i dwóch).
Wszystkich graczy których sprowadziliśmy (lub jeszcze sprowadzimy) w tym okienku naprawdę potrzebujemy (jesli myslisz że nie potrzebujemy Shivakova albo Meliksona to proponuję sobie przypomnieć jak wyglądało nasze rozegranie w tej rundzie, że o dzisiejszym sparingu nie wspomnę). Nie sprowadziliśmy wszystkich których potrzebujemy bo nas po prostu na tyle porządnych transferów nie stać. Dam sobie rękę uciąć, że boczni obrońcy to będzie priorytet dla Valckxa czy Maskaanta w letnim okienku, kiedy zwolni się trochę kontraktów i będzie jakaś kaska na transfery. Po prostu nie jesteśmy w stanie zaspokoić wszystkich naszych potrzeb w jednym okienku (no chyba że mielibyśmy iść na jakość a nie ilość, ale to już przerabialiśmy pół roku temu)
Mam wrażenie że wszystkim głównie nie pasuje to że nie mamy dobrych bocznych obrońców, zgadza się, z tym że takich samych (oprócz rezerwowego Brożka, który przesiedział większość meczy) mielismy przez całą rundę. Czy wy naprawdę myślicie że różnica między Paljicem czy Cikosem a porządnym bocznym obrońcą będzie czynnikiem decydującym o tym że zamiast wygrywać będziemy przegrywać?
Odpowiedz cytując