Wyświetl pojedynczy post
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2011, 17:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Fakt, że często ich wyjścia były wymuszone indolencją naszej ofensywy, ale to nie zmienia faktu, że mieli oni jakieś tam umiejętności piłkarskie. Taki Marcelo to mógłby spokojnie zostać w naszej lidze napastnikiem.
A porównanie z Arką jak najbardziej na miejscu, bo co szkodzi ich stoperom pomóc trochę w ofensywie? Chyba tylko brak umiejętności

Uran235 - świetna analiza, od tego od dłuższego czasu zmierzałem. W poprzednim okienku też pokemony miały radochę, bo tylu kupiliśmy, ale żaden nie zwrócił uwagi jakich i na jakie pozycje. Teraz jakość jest lepsza, nie ma też na szczęście kompromitujących testów półamatorów z nadwagą, ale braki są bardzo poważne.
To jest takie zabawne myślenie: "XXX może grać na lewej/prawej obronie". No, ja też mogę, tyle że minie mnie cała liga z Krzywickim na czele (w jego przypadku - jak nie zgubi gdzieś piłki po drodze albo nie potknie się o własne nogi, ale zawsze).
Analiza Urana owszem wygląda nieźle, tylko że większość sprowadza się do tego, że wiosnę przetrwamy a latem może być problem. No więc latem też jest okienko i jak się zwolnią kontrakty, a Cupiał będzie zadowolony z obecnych transferów to będą kolejne. Ja rozumiem, że fajnie byłoby mieć wszystkie wzmocnienia już teraz tylko pytam się za co?
Poza tym porównywanie obecnych transferów z poprzednimi jest bez sensu, bo jak sam zwróciłeś na to uwagę, w końcu robimy te transfery przemyślane, a nie z łapanki albo po testach jakichś podrzucanych przez menedżerów amatorów.
Krótko mówiąc, sytuacja wciąż nie jest i nie będzie rewelacyjna i nie ma się co za bardzo podniecać, ale jeśli dwa zapowiadane transfery dojdą do skutku, to naprawdę trudno będzie nazwać to okienko nieudanym, więc sensu do narzekania też za bardzo nie widzę.
Odpowiedz cytując