Wyświetl pojedynczy post
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2011, 01:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wszystko to kwestia skali. Jest różnica między sytuacją, gdy słabsi piłkarze uzupełniają kadrę oraz - gdy stanowią jej większość. Kiedy nagle obowiązek ciągnięcia gry spada na pojedynczych piłkarzy, często mających najlepsze lata już za sobą - wówczas wiadomo, że szału nie będzie.
Zgadzam sie.

Ale czy faktycznie jest teraz az tak tragicznie ? Ja bez wiekszych problemow jestem w stanie wymienic kilka sezonow gdzie kadra wygladala duzo slabiej i musieli grac Nawotczynski, Christov czy inny Dudu. Przy braku kontuzji na ta rundke bedzie mozna zestawic calkiem ciekawa paczke (przy zachowaniu skali).

Ja nie sikam po gaciach jak patrze na nowych pilkarzy ale co trzeba przyznac to fakt ze jest w tym wszystkim jakkas mysl. Genkow (czy tez kazdy inny z nowych) moze sie nie sprawdzic ale tak samo mogl by sie i Messi nie sprawdzic. W tym biznesie nigdy nie ma pewnosci, mozna jedynie minimalizowac ryzyko i chyba zgodzisz sie ze mna ze zminimalizowaniem ryzyka jest sprowadzenie kogos pokroju Genkova zamiast Dudu podobnego kopacza.

Wydaje mi sie ze wszystko sprowadza sie do oceny potencjalu naszych graczy. Ja z natury optymistycznie usposobiony jestem dlatego tez chyba patrze na nich laskawym okiem. I ja np jak patrze na takiego Bunoze (specjalnie przywoluje jego bo wiem ze jest Twoim ulubiencem) to widze ze gosc nie bedzie raczej drugim Marcelo (bo taki nie trafia sie codziennie) ale czy za 10 lat nie osiagnie poziomu Glowackiego ? Uwazam ze ma zadatki. Przyszedl chlopaczek 20 letni do zupelnie rozbitej druzyny i w sumie jakos to wszystko pozbieral (generalnie jestesmy na 2 miejscu / w pucharach zenada ale to i z Szymkiem, Zurawiem, Marcelo bylo podobnie). Tracimy malo bramek co oczywiscie jest wynikiem pracy calej druzyny ale on jest czescia tej druzyny. Za rywala na swojej pozycji ma 2 lata starszego mlodziezowego reprezentanta Polski i chyba jasne jest kto wychodzi zwyciezko z tej rywalizacji. Pokaz mi innego 21 latka ktory wskoczy na jego i miejsce i zagwarantuje wyzszy poziom ? (i nie mam tutaj na mysli super stoperow pokroju Jabola ktory w Wodzislawiu wymiatal ale w Wisle sobie nie poradzil zupelnie).

Pozdrawiam i zycze wiecej dystansu, no moze nie dystansu ale zimnej glowy. Wszyscy tutaj bysmy chcieli wymiataczy ale czy to tylko o to tutaj chodzi zeby nakupowac gwiazd ?
Odpowiedz cytując