Wyświetl pojedynczy post
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2011, 20:19
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Ja się wypowiem co do Turystyki. Widzę, że są tu różne opinie . Ja jestem obecnie na pierwszym roku Turystyki i Rekreacji ( zaczone ) na UP i powiem, że jest dosyć ciężkoooo.... Sporo pracy domowych, dosyć trudne egzaminy i niełatwe przedmioty. Jeśli ktoś lubi geografie może spróbować, chodź może mieć problem z kartografią , która jest bardzo, bardzo trudna. Też wybierałem te studia z tego względu na to , że miało być łatwo ale niestety nie jest. Mam kolegę na UE, który chodzi na turystykę i ma zupełnie inne zdanie. Nie poszedłem tam ze względu na majce, której się obawiałem ale zrobiłem duży błąd. Wykładowcy są dużo milsi ( nie chamscy ! ) i i nie aż tak wymagający. Rozumieją, że są to studia zaoczne. Kolega mówił, że wykładowcy podają pytania do egzaminów ( nie wszyscy oczywiście), a niektórzy zaliczają egzamin na podstawie obecności Wszystko zależy od tego na jakich wykładowców się trafi. To tyle ode mnie. Mam nadzieje, że jakoś pomogłem

Dorzucić można do tego tyle, że jeżeli studiujesz na UP - to masz turystykę bardziej rozkładaną na czynniki pedagogiczne, oczywiście geografia to podstawa, to wiadome, jeżeli kolega UEK o znowu od strony ekonomicznej bardziej taka inna gałąź turystki - przynajmniej tak nam kiedyś tłumaczyli.
W zależności od specyfiki uczelni.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując