Wyświetl pojedynczy post
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2011, 19:47
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Skąd ta pewność? W dodatku tu nie chodzi o to, by "jakiś" przyszedł, ale by to był bramkarz solidny. Bo czytając wypowiedzi Maaskanta, bardzo nalega na sprowadzenie bramkarza. Ergo: obecny stan kadrowy na tej pozycji go nie zadowala.

Po pierwsze - powinni a gwarantują - to dwie różne rzeczy. Jaliens ma świetne papiery na granie, powinien być gwiazdą ligi - ale i tak wszystko wyjdzie w praniu. Trójca Głowacki-Marcelo-Cleber była niesamowita. Mieliśmy 3 równorzędnych, świetnych stoperów z których 2 ostatnich strzelało jeszcze sporo goli.

No i zapominasz o jeszcze jednym. Chavez na razie jest z nami do czerwca, a jego przyszłość w klubie jest wielką niewiadomą. Do tego ani Chavez, ani Bunoza specjalnie bramkostrzelni nie są

Alvarez i Singlar to nie byli obrońcy z naszych marzeń, ale bardzo solidni w grze obronnej. Cikosz ma zadatki na niezłego obrońcę, ale musi przede wszystkim poprawić odbiór piłki. W dodatku jest tylko wypożyczony, podobnie jak Branco który jest do końca sezonu. Tak jak w zeszłym sezonie, na tej pozycji ciągle brakuje stabilizacji.

Obaj słabi, moim zdaniem za słabi na Wisłę. Pajlić ma potencjał, który można lepiej wykorzystać na innej pozycji. Jest lewym obrońcą z musu.

W zasadzie tylko tu mamy równorzędnego zawodnika, z perspektywami na zamianę in plus.

Wyjątkowo wybiórcze porównanie. Zawodnik z łapanki wzięty w ostatniej chwili jako uzupełnienie składu. Shiwakow jest podobnym no-namem, nikt z nas nie widział jego występów we Włoszech więc nie wiemy w jakiej jest formie. A Meliksona na razie nie ma i nie wiadomo, czy będzie.

Przy całym szacunku dla Genkowa, CV piłkarskie ma niezłe ale jeszcze dla Wisły nie strzelił żadnego gola. Dlaczego więc od razu zakładasz, że będzie lepszy od Brożka, który dla Wisły strzelił ponad 100 goli?

Brożek nawet w kiepskiej formie dawał pewność min. 10 goli w sezonie w lidze. A akurat teraz Paweł wracał do dawnej, solidnej formy więc była nadzieja na znacznie więcej.

Oby Genkow się sprawdził - tyle że może potrzebować czasu na aklimatyzację, a my tego czasu nie mamy. Potrzebny nam skuteczny napastnik od zaraz.

Boguski wraca po b. ciężkiej kontuzji - jak pod koniec sezonu wejdzie 2-3 razy na końcówki to będzie sukces. Żurawski nadaje się do gry na ostatnie 15-25 minut, chyba że uda się poprawić jego wydolność. Na jesieni zatykało go w okolicach 50-60 minuty.

Rios - życzę mu jak najlepiej, ale do tej pory strzelił 0 (zero) bramek. Mimo kilku świetnych sytuacji. Potencjał ma, tylko bramek nie strzela. Taki detal
Co do bramkarza pewność mam taką, że nie możemy mieć tylko dwóch bramkarzy na całą rundę, zresztą Stan mówił że na tą pozycję kogos sprowadzi na pewno, a póki co to co mówi się sprawdza. Co do reszty argumentów to po części odpowiedziałem do kolegi powyżej. Co do reszty to ja wcale nie mówię że będą lepsi, bo pewności to nie mam ani ja ani ty ani Maskaant ani Valckx ani nikt inny, ale patrząc na potencjał tych zawodników to dopóki ich nie zobaczymy w kilku kolejkach w akcji to nie widzę póki co powodu do narzekania jaką to my mamy tragiczną sytuację jak na razie.
Ostatnio edytowane przez martonas : 29.01.2011 o godz. 19:49.
Odpowiedz cytując