Wyświetl pojedynczy post
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2011, 17:33
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie żenujące, tylko znamienne dla Twojego toku i sposobu myślenia. Teraz analogia polega również na tym, że i w tamtym przypadku powoływałeś się na statystyki jednego w miarę udanego sezonu Magiery w barwach ŁKS-u, gdzie grał sporo od 1 do ostatniej minuty. I zdarzyło się nawet, że czasem ktoś go pochwalił...

Przykro widzieć, że najwyraźniej nic Cię to nie nauczyło.
A Ty dalej swoje. Okres, w którym wypowiadałem się pozytywnie o Magierze był jednocześnie okresem, w którym ten piłkarz grał naprawdę nieźle w ŁKSie i jeszcze wtedy był naszym zawodnikiem. Przy czym nie rozpływałem się wówczas nad jego umiejętnościami, bo przekaz postów był taki by dać mu szansę. Ostatecznie Magiera po dobrym roku w ŁKSie wrócił do Krakowa i nie dostał ani jednej szansy od Skorży. Zatem nigdy nie twierdziłem, że to jest wielki zawodnik - Ty jednak jak zwykle wiesz swoje.

Przykro mi, ale nie wierzę w ani jedno Twoje słowo na ten temat. Może poza tym, że miał udany grudzień 2008, gdzie być może faktycznie dostał wyróżnienie. Pawełek również miał ostatnio udany nawet nie jeden miesiąc, a 3 i też dostał nagrodę dla najlepszego bramkarza. To bynajmniej nie czyniło go wybitnym golkiperem.
To, że nie wierzysz jest tylko i wyłącznie Twoim problemem. Nie pisałem nigdzie, że Pesković to wybitny golkiper - to jest kolejna Twoja nadinterpretacja. Odniosłem się jedynie negatywnie do Twojej wypowiedzi, w której oceniasz kategorycznie kogoś, o kim masz ograniczone (niepełne) pojęcie.

Wierzę natomiast w to, co nie tylko ja mogłem zaobserwować podczas gry Peskovica w naszej lidze, gdzie bronił najwyżej bardzo przeciętnie. Nie przez jeden miesiąc, a kilka lat. To jest ten drobny szczegół, który umyka Twojej ubogiej percepcji i sposobowi myślenia.
Taka wypowiedź jest niestety typowa dla Ciebie. Wiele słów i "ozdóbek" stylistycznych, a zero sensownych, merytorycznych argumentów. Piszesz, że broni bardzo przeciętnie przy czym nie potrafisz tego podeprzeć niczym innym jak tylko podczepieniem się pod post innego użytkownika, który wkleił filmik z youtuba. Również doskonale pamiętam Peskovicia, nie zgadzam się z tezą, że to słaby bramkarz, gorszy od Pawełka, ale jednocześnie zauważam potrzebę sprowadzenia do Wisły golkipera lepszego, młodszego i bez korupcyjnej przeszłości.

Na przyszłość rada - więcej merytorycznych argumentów odnoszących się umiejętności danego zawodnika (łatwiej to zakwestionować, więc rozumiem czemu tego unikasz), a mniej ogólników i pieszczot stylistycznych nad postem. W innym wypadku Ty mi będziesz w kółko wypominał Magierę, a ja Tobie pisanie bajek.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując