Wyświetl pojedynczy post
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2011, 21:57
Sartre napisał(a):Wyświetl post
No i w ogóle nie uchwyciłeś meritum tych antyrasistowskich wypowiedzi, a jednocześnie sam zabrałeś się za głupie generalizowanie, wrzucanie wszystkich do jednego wora i kretyńskie teksty, typu że dla każdego lewaka patriotyzm = nazizm (co jest potrójnie kretyńskie - raz, że nie trzeba być lewakiem, żeby nie akceptować rasizmu i ksenofobii; dwa, że jeżeli jakieś zachowania które ktoś uznaje za patriotyczne ktoś inny uznaje za ksenofobiczne*, to od razu oznacza to, że dla tej osoby patriotyzm = nazizm; trzy, że w rozmowie na zupełnie inny temat wskakujesz od razu na wygodne poletko dopieprzania lewakom za ich rzekomy niepatriotyzm).

W tej samej rozmowie o usilnej naturalizacji ktoś próbuje ściągnąć ją i podszyć pod rasistowską sam wyskakując z kolorem skóry pretendenta do gry w reprezentacji - tym samym domaga się jej zamknięcia. Temat miał dotyczyć gry obcokrajowców w reprezentacji narodowej a nie tego czy reprezentant będzie miał czarną skórę wyznawał Zaratustre głosował na Palikota czy pisał lewą ręką... Ludzie próbują wmówić wszystkim którzy są przeciw naturalizacji na potrzeby kadry że sa rasistami i zamykać im usta - tak działa Gazeta Wyborcza i niektóre osoby na tym forum zarzucające że ten temat odnosi się do rasy, jest wieśniacki prymitywny itd. Robi się z czarnoskórych żydów i homoseksualistów święte krowy które mogą więcej których nie można krytykować bo są w mniejszości. Gdy tylko próbuje się powiedzieć coś krytycznego ale i konstruktywnego zaraz wyskakują dziwni ludzie i zarzucają Ci że jesteś rasistą i homofobem. Chore i wieśniackie tak samo jak spłycanie tematu do koloru skóry... Zakładając ten temat nie chciałem wywołać dyskusji czy jesteś przeciw Arboledzie w kadrze bo jest czarny tylko czy jesteś przeciw bo nie ma nic wspólnego z Polską.
Reprezentacja jest narodowa a nie obywatelska. Narodowości nie można nabyć. Takie jest moje zdanie - zresztą podziela je tu wielu w mniejszym lub większym stopniu a gdy włączymy TV i otworzymy gazety dowiemy się że ku naszej uciesze Maniek jest w kadrze... i nikt nie odważy się powiedzieć że jemu sie to nie podoba bo zaraz dostanie łatke rasisty. Tak jak ja tutaj
Odpowiedz cytując