Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2011, 21:26
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
"Póki jestem moderatorem na tym forum, jest polityka zero tolerancji.
Zero tolerancji dla antysemitów, rasistów, ksenofobów. Osoby takie wylatują z rocznym banem. Na razie 2 - kto następny?"

To powyższe to cytat z moda flamengisty który pod takim hasłem wyciął dyskusję na temat wpływu narodowości Maora na jego percepcję gry w Wiśle. Zastanawiam się dlaczego brak jego reakcji w tym temacie. Czyżby rzekomy "antysemityzm" był cięższym przekroczeniem niż rasizm i ksenofobia? Byłbym wdzięczny za jakiś komentarz moda.
Właśnie odkryłem ten wątek i z ciekawością czytam.

Jak chciałeś przyspieszyć moją reakcję, trzeba było wysłać na pw.

Natomiast trzeba rozróżnić 2 rzeczy - rasizm a kwestia Arboledy w biało-czerwonych barwach. Tak się nieszczęśliwie składa, że Manu jest czarny. Ale to nie ma żadnego znaczenia - mógłby być i zielony, istota problemu polega na tym że wciskanie go na siłę do kadry jest niesmaczne.

On nie czuje się Polakiem, traktuje grę w reprezentacji jak biznes. Wyrzucamy z Polski porządną rodzinę z Mongolii, która przebywa u nas od kilkunastu lat, ciężko pracuje i płaci podatki. A do kadry - dumy narodowej - wciskamy gościa, który dziś w Polsce jest, a jutro może przenieść się gdzie indziej.

To jest żałosne i przede wszystkim nie fair wobec tylu innych cudzoziemców, którzy aplikują o polskie obywatelstwo. W czym oni są gorsi od Arboledy?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując