|
@DDP
Nie widziałeś transparentów "Roger, nigdy nie będziesz Polakiem"? Przy Olisadebe zgrzyt też był. Poza tym zawsze gdzieś musi być granica. Wiadomo, że nawet jak Arboleda będzie grał w reprezentacji, to Ci co się zarzekają że nie będą dopingować i tak dopingować będą. Ale chodzi o to, żeby w każdym tego typu przypadku okazywać sprzeciw. Tak jak mówiłem wcześniej - mnie nie przeszkadza, że ktoś polskiej krwi w sobie ma tyle, co kibic Dysco godności, ale jeżeli gra w reprezentacji narodowej, to niech chociaż reprezentuje narodowe umiejętności kopania piłki nożnej. Czyli - niech piłkarsko wywodzi się od nas.
Oczywiście to ostatnie zdanie czasem ciężko przełożyć na kogoś, kto będąc w pełni Polakiem nigdy w Polsce nie grał, no ale skoro jest w pełni Polakiem, to ok. Po prostu nie widzę powodu, dla którego nie powinien chociaż jeden z tych warunków być spełniony.
W każdym razie chodzi mi o to, że argument że "wcześniej coś takiego było i jakoś nie protestowałeś" jest nietrafiony. Miałem się rzucić na tory, byleby tylko Roger dla Polski nie grał? Wyraziłem sprzeciw, tak jak wyrażam teraz przy Arboledzie i będę wyrażał np. jak komuś strzeli do głowy, by na Polaka przerobić np. Radovića. Nawet jeżeli faktycznie w Polsce mieszka od 5 lat i całkiem nieźle po polsku mówi.
|