Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2011, 13:52
Ta wrzawa w przypadku Arboledy jest dla mnie śmieszna, bo nie ma logicznych przesłanek czemu mamy teraz protestować przeciwko włączeniu go do kadry po legalnie, podkreślam jeszcze raz całkowicie legalnie i zgodnie z procedurami otrzymanemu obywatelstwu jeśli w ostatnich latach dokonano wielu takich naturalizacji i to często w trybie przyśpieszonym.

Nie będę wspominał już o Olisadebe, czy Rogerze, dlatego że te przypadki są dobrze nam znane i doskonale pamiętamy jak to w tempie ekspresowym włączano tych zawodników do naszej kadry.

Przypadek Arboledy przypomina mi bardziej casus McNaulla, Logana, czy Kelatiego, którzy zasłużyli sobie na obecność w kadrze koszykarzy kilkuletnią dobrą grą w krajowych drużynach koszykarskich, bądź przez poślubienie Polki. Nie było dla mnie w tym nic dziwnego, że otrzymali paszport i zostali z miejsca reprezentantami Polski.

Od razu krótkie wyjaśnienie z mojej strony.
Osobiście nie chciałbym aby Arboleda nosił koszulkę z orzełkiem na piersi, ale wynika to raczej z mojej niechęci do tego zawodnika, jego zachowania na boisku, czyli tej słynnej płaczliwości jak i bezczelnego grania swoim przywiązywaniem do naszego kraju w momencie gdy walczył o najwyższy kontrakt w naszej lidze. Nie dla takich ludzi w reprezentacji.
Odpowiedz cytując