Wyświetl pojedynczy post
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2011, 11:26
mb_1906 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Arboleda zostanie dołączony do polskiej reprezentacji, to dla mnie to nie jest juz polska reprezentacja i ja nie ogladam juz jej meczow, chocby grala w finale Euro 2012 z Hiszpania
To do tej pory była polską reprezentacją chociaż grali w niej Olisadebe i Roger, którzy otrzymali obywatelstwo po kilkunastu miesiącach pobytu w kraju? Ta nienawiść przysłania niektórym trzeźwe spojrzenie, nie pozwala logicznie myśleć. Trzeba było działać, protestować wtedy, jeszcze przed próbą naturalizacji Olisadebe, kiedy ta machina, której nikt już teraz nie powstrzyma na dobre ruszyła. Lud chciał Smudy, lud musi pogodzić się z jego decyzjami a ten chętnie naturalizował by 3/4 reprezentacji. No tak zapomniałem, że lud chciał Olisadebe bo był nadzieją po długich latach posuchy na zaistnienie Polski na dużej imprezie piłkarskiej. Teraz nagle ludzie budzą się z ręką w nocniku? Czy tak naprawdę chodzi tu o dobro reprezentacji, czy reprezentację ktoś próbuje wykorzystać do własnych interesów wynikających z pewnych animozji? Niech każdy odpowie sobie samemu na to pytanie. Jeżeli wyjdzie druga opcja to tylko można współczuć i zlitować się nad takim człowieczkiem bo jego postawa jest nie godna Polaka.

Czy jeżeli Smuda nie wysyłał by sygnału, że chce Arboledę w kadrze ten by się do niej garnął? Ludzie myślcie to nie boli.
Wszystkie żale i płacze sugeruję kierować do PZPNu i selekcjonera polskiej reprezentacji [email protected]
ewentualnie do prezydenta, który nadaje obywatelstwo w przyspieszonym trybie http://www.prezydent.pl/kontakt/ (tylko, że to nie dotyczy przypadku Arboledy)
lub ustawodawcy by wydłużyć obligatoryjny okres pobytu na terenie Polski dla cudzoziemca ubiegającego się o obywatelstwo z 5 do np. 10 lat.
Ostatnio edytowane przez DDP : 26.01.2011 o godz. 11:49.
Odpowiedz cytując