Wyświetl pojedynczy post
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2011, 09:05
PvD napisał(a):Wyświetl post
pierwszy raz sama Wisła wpędziła się w kłopoty podpisując umowę z Salwatorem. Do dziś sprawa ta bodajże nie jest rozwiązana. Nie wiem która kancelaria prawna lub jakiś prawnik obsługuje TS Wisła (nie chcę nawet myślec, że nie ma nikogo) i sprawdza te umowy i jej zapisy pod kątem interesów Towarzystwa. Zakładając, że umowa na dzierżawę terenu wiązała się z opłatami,a Salwator za to nie płacił/płaci to umowę należy rozwiązac, a w razie blokowania takiej możliwości sprawa wydaje się prosta do wygrania. Gorzej jak w tej umowie są takie zapisy, które wiążą ręce Towarzystwu ale wtedy pojawia się pytanie kto do tego dopuścił i kto na tym skorzystał przy okazji.
Jeden z prawników będący wówczas w zarządzie TS Wisła był przeciwny zawarciu tej umowy ze względu na kilka zapisów. Zdaje się, że nawet wyartykułował swoje wątpliwości podczas ostatniego walnego zgromadzenia wyborczego TS. Wkrótce potem odszedł z zarządu.

Mam wrażenie, że i umowa z Salwatorem i późniejsze ustalenia z miastem były aktem desperacji. Pamiętajmy, że wcześniej nie udało się dogadać z innymi partnerami. Czas uciekał, brakowało alternatywy, więc trzeba było coś zrobić. Opcje były 3: albo nic nie zrobimy i pieniądze przepadną, albo nas zrobią w b**ca i pieniądze przepadną albo się uda.
Odpowiedz cytując