Wyświetl pojedynczy post
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2011, 22:49
PvD napisał(a):Wyświetl post
pierwszy raz sama Wisła wpędziła się w kłopoty podpisując umowę z Salwatorem. Do dziś sprawa ta bodajże nie jest rozwiązana. Nie wiem która kancelaria prawna lub jakiś prawnik obsługuje TS Wisła (nie chcę nawet myślec, że nie ma nikogo) i sprawdza te umowy i jej zapisy pod kątem interesów Towarzystwa. Zakładając, że umowa na dzierżawę terenu wiązała się z opłatami,a Salwator za to nie płacił/płaci to umowę należy rozwiązac, a w razie blokowania takiej możliwości sprawa wydaje się prosta do wygrania. Gorzej jak w tej umowie są takie zapisy, które wiążą ręce Towarzystwu ale wtedy pojawia się pytanie kto do tego dopuścił i kto na tym skorzystał przy okazji.

Chyba nie skomunalizowano jeszcze działki na której miała/ma stanąc nowa hala. Gdyby było inaczej to już totalna katastrofa; ani hali ani terenu.

Hala w Czyżynach wg wszelkich informacji miała powstac z zaciągniętego kredytu przez KHK, ARM() więc wypada zadac pytanie po co 8 mln E skoro zapewniali, że kredyt na całośc inwestycji?!
To co opisałeś jest esencją całej sytuacji. Tylko że z tą dzierżawą Salvatora nawet jak nie płaci to jest min. rok żeby ich z tego wypisać, o ile nie załatwimy tego polubownie.

Nie rozumiem sposobu na jakim, po pierwsze chcą przerzucić te środki na Czyżyny, a po drugie po co one na tamtą inwestycje gdzie są jedynie 1/10 całości. Czy nawet 1/12. No i jeszcze deal Sowa Majchrowski. Nic tu mi nie pasuje.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując