Titto napisał(a):

...Załóżmy, że na jesień mamy skład Kurto - Paljic, Jaliens, Chavez, Cikos - Kirm, Garguła, Sobolewski, Melikson, Małecki - Genkov i na jesień mamy zajebisty jak na ekstraklasę skład.
Co do tego Sivakova moim zdaniem nie jest on nam potrzebny. W zespole mamy już dwóch defensywnych pomocników Sobolewskiego i Wilka i na tej pozycji nie potrzebujemy wzmocnień.
|
Spójrz na ten skład obiektywnie. Kurto- bardzo małe doświadczenie w grze o stawkę.
Paljic- jak na zawodnika, który dopiero uczy się grać na lewej obronie idzie mu dobrze, ale nie jest to zawodnik stworzony do tej pozycji. Przypomnę mecz z Koroną (wiem wiem poprawił się od tego czasu), ale sam Maaskant pokazywał mu Markiewicza do krycia, a za nim Pajlic się połapał i go dogonił to dał się jeszcze nawinąć na kółeczko i dopuścić do wrzutki na głowę Niedzielana.
Jaliens, Melikson, Genkov- pewni piłkarze na papierze, ale ja bym głowy nie dał, że cała trójka wypali na 100%.
Dobrą drużynę buduje się od bramki. Peskovic nie wydaję się solidnym fundamentem do walki o puchary. Też wolałbym Filipa w bramce, ale wypadało by się ograł na wypożyczeniu nawet w 1 lidze.
Sobolewski. Ma swoje lata i Wilk od lata powinien być podstawowym graczem środka pola, razem z: Meliksonem/ Gargułą.
Sobol ma swoje lata, nie nadąża za wszystkimi akcjami, podania nie zawsze dokładne. Nadrabia niektóre braki walką (nawet złamanie otwarte pewnie by rozchodził

), ale nie wiązałbym z nim innej roli na przyszłość jak wprowadzenie Wilka do składu.