|
Meliksonowi bezwzględnie trzeba okazać wsparcie na trybunach. Chłopak strasznie spięty, Wisła to jego pierwszy klub zza granicą. Nowe miasto, nowy zespół - to wszystko niesie ze sobą kłopoty. Dodatkowo kwestia od której nie uciekniemy. Trzeba mu jak najszybciej wyjaśnić do kogo skierowane są przekreślone Gwiazdy Dawida na ulicach.
Facet na pewno ma potencjał, pokazywał to w swoim klubie, zresztą sam sposób jak go żegnają mówi sam za siebie. Mam nadzieję, że nie znajdzie się jakaś grupa, która będzie gwizdać na swojego piłkarza. Nie wyobrażam sobie tego. Można mieć niechęć do Żydów jako narodu - we mnie tego nie ma, być może za młody jestem - ale gwizdanie na własnego piłkarza byłoby szczytem, niezależnie od tego czy jest Izrealczykiem, Grenlandczykiem czy Polakiem.
Odrzućmy te stereotypy i dajmy szansę Maorowi, bo może on stać się pierwszym playmakerem na poważnie od czasów Mirka Szymkowiaka.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
|