Gwiaździsty napisał(a):

|
Jeden napastnik to za mało. To tylko uzupełnienie za Pawła, Przedałby się drugi bo znowu będziemy grali jednym wysuniętym. A gdyby nie daj Boże kontuzja ....
|
Co do napastników, jak nikt nie dojdzie tragedii nie będzie, bo są:
- Żuraw (dla którego będzie to runda prawdy i jeśli rzeczywiście na czymś mu zależy, to się zepnie, a grać nadal potrafi)
- Rios (j/w, wg mnie to może być jego runda)
- Boguski (od pierwszych spotkań raczej niedostępny dla trenera, ale liczę na niego)
- Mały - może grać w ataku
dodatkowo, można przecież grać 4-3-3 (Garguła, Boukhari, Sobol - Małecki. Genkov, Kirm + należy pamiętać o Maliksonie, który równie dobrze może grać na prawym ataku, na środku itd, o Paljiciu, którzy równie dobrze może grać na lewym ataku)
Ja osobiście na więcej nie liczę. JEŚLI podpiszą tą trójkę, co jest na testach, to naprawdę będzie super. Na takie transfery liczyłem, 3-4 konkretne, zamiast 8 przeciętniaków. Wiadomo, że w jedno okno nie uzupelnimy wszystkich braków. Ale te transfery są naprawdę solidne i gwarantują wzmocnienie składu. Mówcie co chcecie, bilans transferowy (zarówno z klubu, jak i do klubu) będzie zdecydowanie na plus.
PS: Wszystko wskazuje na to, że będzie jeszcze GK, co mnie trochę dziwi, bo jak dla mnie warto dać szansę Jovaniciowi. Nie wiem co on wyczynia na treningach, ale:
- w każdym sparingu w lecie grał bardzo dobrze
- nie bez powodu zostaje się najlepszym bramkarzem w swoim kraju