Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2011, 13:10
picasso napisał(a):Wyświetl post
zaznaczam,ze to tylko moje przypuszczenie,ale na zachodzie zarobki podawane sa brutto.nie wiem jaka jest w Holandii stawka podatku lecz myslę,że nie mniej jak 40 %.do ręki zostawałoby ok 340-350 tyś.u nas zawodnicy są chyba zatrudniani na własną działalność i mogą wybrać podatek liniowy w wysokości 19 %,więc proponując mu np 350 tyś brutto zostawałoby ok 280 tyś.biorąc pod uwagę,że AZ ma kłopoty finansowe i z tego powodu pewnie placi nieregularnie oraz niższe koszty zycia w Polsce to mozna uznać,że zarobki są mniej więcej na zblizonym poziomie,a przynajmniej różnica nie jest tak wielka,by nad nasza propozycją nie warto było się zastanowić.
Nie chcę już mieszać, ale system podatkowy w Holandii jet bardzo skomplikowany. Kew łapie się już pod najwyższą stawkę podatkową, czyli 52%, a do tego dochodzi jeszcze podatek od posiadanego majątku w wysokości 1,2%. Nie wiem czy są tam jakieś sposoby na omijanie wysokiego opodatkowania, ale z tego co pamiętam Holendrzy zawsze narzekali na wysokie podatki.
Odpowiedz cytując