Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2011, 16:42
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Czyli jednak przeliczasz życie na mamonę.Mniejsza z tym.Błagam Cię o jedno, nie uprawiaj hipokryzji.Odszkodowania w Polsce są śmieszne.Odszkodowanie proponowane jest bardzo wysokie.Odpowiedz mi na pytanie które postawiłem, czy to chodzi o to żeby zrobić z rodzin milionerów czy o to by zapewnić im godziwe życie i czy 250 tyś takiego życia nie zapewniaPójdę dalej...250 tyś to jest potwarz jak sądzi nowo powstały milioner Dubieniecki
Na jakiej podstawie wywnioskowałeś, że przeliczam życie na mamonę? Zgodnie z twoją interpretacją ty też przeliczasz życię na mamonę - dokładnie po 250 000 zł za jedno życie. Ja zadałem tylko pytanie - czy rodziny ofiar Concorda cierpiały 100 razy mniej niż rodziny ofiar Tu-154?Jeżeli nie, to dlaczego uogólniasz, że 250 000 zł to suma "którą tylko szmata może pogardzić". Uważasz że np rodziny ofiar Casy, które chcą po 1 000 000 zł to szmaty bo pogardzą 250 000 zł? A rodziny ofiar Concorda to były megaszmaty?!?

Kwota odszkodowania jaka by nie była to nikogo nie zadowoli, dla jednych 10 000 zł to będzie za dużo, bo "tyle biednych ludzi", dla innych 1 000 000 zł to będzie za mało. Takie rzeczy powinno się chyba jednak załatwiać delikatniej, niż za pomocą puszczonego w media kolejnego tematu zastępczego.