Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2011, 15:25
zozo napisał(a):Wyświetl post
Zacznę od końca. Nie prawi żałosnych kazań, tylka wyraża swoją opinię. I do tego ma prawo, tak samo jak Ty masz prawo założyć sobie nową religię na tym forum - robertianizm - Robert M. mesjaszem Wisły i koniec.

Idąc dalej, jeżeli uważasz że ktoś pisze rzadko, bo nie ma pojęcia, to uważaj, bo możesz się sparzyć i to w każdej dziedzinie życia.

A na koniec: jakkie dwa transfery dokonane do Wisły były najlepsze w ostatnim pięcioleciu?
Błaszczykowski i Marcelo chyba, no nie?

Moja opinia jest taka: jeżeli kilka lat temu przeznaczylibyśmy 50% budżetu wydanego na pensje Christovów, Barrettów, Radovanoviciów i 100 innych najemników, którzy się u nas nie sprawdzili, na przeczysywanie rynku głównie rynku polskiego w niższych ligach, z ewentuanymi uzupełnieniami z Ameryki Płd, to dziś spokojnie mielibyśmy drużynę na LM, ze tabilnym budżetem.

A że tak się nie stało, to cóż. Pozostaje siedzieć cicho i wierzyć w Maskaanta, nie?
Po pierwsze nie można ściągać tylko i wyłącznie młodych zawodników, uwierz mi każdy klub chciałby aby w ich drużynie grali 20 latkowie którzy już grają na wysokim poziomie. Tak się po prostu nie da w drużynie musi być równowaga. Jestem praktycznie tego pewny, że gdyby dajmy na to Marcelo grał w parzę z Bunoza, a nie Głowackim to nie byłby tym Marcelo którym jest teraz. Jeśli myślisz, że w klubie będą ściągać co okienka podstawowych zawodników z Brazylijskich klubów, w tym przypadku Marcelo najlepiej odbierający piłkę obrońca w Bazyli to naprawę jesteś w grubym błędzie. Marcelo to była gruba okazja, została wykonana naprawdę dobra robota jednak nie byłby tego gdyby nie to, że Marcelo sądził się z klubem, a menago dostał za to grubą kasę.
Co do Błaszczykowskiego zobacz sobie jaki ruch jest w młodej ekstraklasie co rusz słyszmy, że jest ktoś nowy jednak nie każdy staję się nowym Błaszczykowskim. Lech robi to samo ściągają zawodników z niższych lig jednak nikt Błaszczykowskim nie został. Obecnie posiadamy kilku skautaów w niższych ligach jak powiedział Basałaj zobaczymy co z tego wyniknie.

Porównanie ściągniętego z YouTube Christowa, tak jest ściągnięty z YuiTube bo nikt go nigdy na oczy nie widział, czy Radowanovica, który przyszedł za darmo bo w klubie nikt nie chciał dać Petrescu pieniędzy na transfery do OBSERWOWANEGO Genkowa o którego biły się kluby w Bułgarii (przypomina , że Wisła przebiła ofertę Lewskiego i Lokomitu) to naprawdę śmieszna sytuacja. Tak Genkow ma 27 lat ale gdyby przecież strzelił tyle goli mając 20 to do Polski by nie trafił. Wrzucanie tego goscia do jednego worka z Christowem czy Radobvanciem to skrajna przesada.
Są to transfery zupełnie innego kalibru.

My według mnie musimy iść tą samo drogą jak dajmy na to Trabzonspor, bo przecież nie oszukujmy się gdyby Brożek miał 22 lata i grał tak jak teraz to nie poszedłby tam.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.01.2011 o godz. 15:41.
Odpowiedz cytując