Cytat:
|
ŻYCIE LUDZKIE NIE MA CENY ! - bez względu na przekonania polityczne, proszę weź sobie te słowa do serca póki nie jest jeszcze za późno ...
|
Skoro życie nie ma ceny, to czemu rodziny ofiar się targują?
Cytat:
|
Są rodziny, które powinny być objęte opieką państwa tj. rodzina marszałka Krzysztofa Putry, a nie że każdemu po równo itd.
|
O ile dobrze kojarzę, to w rodzinie posła Putry jest dwójka dzieci nieletnich (informacja z jakiegoś forum albo strony, więc pewny tego nie jestem), które dostają rentę większą niż średnia krajowa. Poza tym poseł Putra zarobił w roku 2008 jakieś 280 tysięcy złotych - skoro nie potrafił zabezpieczyć przyszłości swojej rodzinie, to sorry...
Cytat:
|
Ayala - czy nie wydaje Ci się, że jeżeli lot TU154 był organizowany przez Państwo Polskie, samolot był Państwowy, a pasażerowie lecieli na zaproszenie Państwa Polskiego na uroczystości Państwowe (a nie na prywatną wycieczkę) - to czy Państwo Polskie nie powinno się czuć zobowiązane zapłacić odszkodowanie rodzinom ofiar katastrofy?
|
A czemu mam za to płacić ja, skoro wcale nie potrzebowałem tam tych pasażerów (Tuska parę dni wcześniej też nie potrzebowałem)?