Wyświetl pojedynczy post
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2011, 19:43
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
Nie będę reagował na prostackie zaczepki i popisywanie się wiedzą, której nie widać.

Model funkcjonowania w oparciu o wyprzedarze nie prowadzi do samofinansowania się, bo to tylko krótkoterminowy sposób bilansowania budżetu. Drugi raz nie da się już sprzedac Marcelo, Brożka, Diaza, Głowackiego i spółki. A innych kandydatów do zyskownych sprzedaży brakuje. Długoterminowo to zawsze ścieżka do załamania i bankructwa - na całym świecie.

Jakim prawem nazywasz taką politykę "opartą na zdrowych zasadach"? Jeśli myślisz, że tylko te dwie sprawy określają "zdrową" strategię kadrową, to gratuluje poczucia humoru. I kto Ci powiedział, że kominy płacowe i wydawanie dużych pieniędzy jest chore? Mój drogi, przejżyj na oczy: niemal każdy profesjonalny klub nie tylko w bogatych ligach ma w drużynei jakieś kominy placowe dla największych gwiazd zespołu i wydaje "duże pieniądze' czy to na bazę i szkolenie, czy na transfery! To nie jest żadna fanaberia, ani wiodące do bankructwa przekleństwo, tylko powszechnie obowiązujący standard i norma! Mądrzejsi od nas już dawno zawyrokowali, że to bardziej opłacalne niż nie oszczędzanie na tych sprawach.

Przypomnij, jakie to osiągnięcia poza ligowymi dało Wiśle ostatnio funkcjonowanie w oparciu o te Twoje rzekomo "zdrowe zasady"? Brak kompromitacji w pucharach? Coraz lepszą grę i wyniki? Sukces marketingowy? Brak dziury budżetowej? "Spłacenie" Cupiała?

Dlaczego więc w polskim środowisku z nierozumiałych powodów są traktowane jako jakiś dogmatyczny cel sam w sobie? To chore.

Podsumowując: Uważam, że Wisła sprowadzając dodatkowego napastnika zrobiłaby dobrze, a nie źle. I nie martw się, nie mam zamiaru nikogo na siłę do tego przekonywać.

Po pierwsze odpowiadaj prosze na Moje posty a nie swoje. Powtorze Ci raz jeszcze, nie oceniam polityki z zeszlych lat tylko polityke jaka ma miejsce obecnie w tym okienku. Jako ze stare juz odeszlo nie ma sensu sie tym zajmowac, a Ty caly czas chcesz zeby Ci przypominac o przeszlosci skoro Ja pisze o terazniejszosci i o modelu ktory sie teraz tworzy a nie ktory funkcjonowal.I nigdzie tez nie napisalem ze wyprzedaze sa dobrym pomyslem na funkcjonowanie klubu. Po drugie skoro nie masz zamiaru odpowiadac na zaczepki jak to napisales nie namacalne to po co pisales posta? Skoro sam nie umiesz znalesc pewnych informacji to juz Twoj problem, a Ja sie nie opieram na informacjach z gazet lub tego forum tylko od ludzi blisko zwiazanych z Wisla ktorzy maja odpowiednia wiedze. Dlugi, kominy....w tym temacie odpisal Ci Bonaventura. Nie mozna Nas porownywac do zachodu. U Nas w Polse byl jeden taki klub ktory zrobl kominy i wszysycy wiemy jak sie to skonczylo. Zeby nie bylo, nie jest to zle ale w Naszych realiach sie nie sprawdza. To czy nowy model przyniesie pozadany efekt bedzie mozna zobaczyc dopiero w lecie. Bo jak pewnie pamietasz to jest dopiero pierwsze okno kiedy w pelni za nie odpowiada Stan z Maaskantem wiec nie mozna tego porownywac do tego co bylo.

Co do ostatniej czesci Twojego wpisu. Tu pelna zgoda, tez uwazam ze dodatkowy napastnik jest potrzebny i nie musisz mnie przekonywac bo juz dawno mam taki poglad. Mi chodzi tylko o to zeby nie sciagac go za wszelka cene i nie brnac w wyscig w ktorym sie placi ogromne pieniadze za graczy ktorzy ich warci w wiekszosci nie sa.

O Ciebie tez sie nie martwie, bo wiem ze tez Ci zalezy na dobru tego klubu, a ze mamy odmienne pogladay na niektore sprawy. Coz zle by bylo jakby wszyscy we wszystkim sie zgadzali.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując