Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2011, 15:52
domenica90 napisał(a):Wyświetl post
Zacznę od tego, że ja do tej pory nie lamentowałam, bo to moje pierwsze posty.

A co do Twojej wypowiedzi: zgadzam się z nią w prawie całej rozciągłości! Ale cały czas mam w pamięci milion niedoszłych transferów Wisły, więc jak wy już możecie uznawać za pewnik to, że Melikson czy Genkov zostaną pozyskani? Jeśli tak się stanie, to wspaniale.

Słowo klucz w Twojej wypowiedzi:
"Teraz zamiast średniego Pawełka przyjdzie może"

Jeżeli Wisła pozyska Meliksona, Genkova, bramkarza i obrońcę, uznam to okienko za udane, bez względu na to, jak ci gracze będą się prezentować na wiosnę. Bo nawet gdyby przyszedł Messi, to nie wiadomo, jakby mu tutaj szło. Żadnego gracza nigdy nie można być pewnym. Na papierze okienko udane, na lepszych szans nie mamy, ale bedę się cieszyć dopiero, gdy zostaną podpisani. I o to mi cały czas chodzi, to wszystko to jest czas przyszły.
To w takim razie przepraszam, że odniosłem się do Twojej wypowiedzi w kontekście miliona lamentów innych osób. Po prostu musiałem to zrobić.

Jak dla mnie Genkov i Melikson są dogadani. Dla mnie to jest pewnik. Nie róbmy sobie z obecnych działaczy sportowych kompletnych nieudaczników, nie szukajmy odniesień do poprzednich działaczy. Chyba możemy im zaufać, że te transfery są dogadane? Jak coś spali na panewce to wtedy krytykujmy, ale narazie bądźmy pewni tych dwóch transferów.

Owszem - sam nigdy nie będę pewny co do jakości przeprowadzonych transferów, dopóki piłkarzy nie zobaczę na boisku, ale śmiem twierdzić po statystykach Genkova, że w polskiej lidze się sprawdzi, mimo że w mocniejszej lidze rosyjskiej sobie nie radził, ale np. w słabszej bułgarskiej doskonale się spisywał. Dlatego wierzę, że to będzie wzmocnienie ataku.

Melikson - mimo że jeszcze do nas nie przyszedł, jestem przekonany, że jest już nasz, jedynie testy medyczne mogą coś wykazać, ale to musiałby być jakiś pech. Generalnie, jak już strona oficjalna coś podaje, to Melikson ma już dogadany kontrakt, pozostaje jedynie ich finalne zatwierdzenie.

Dlatego, jak transfery do linii defensywnej będą podobnej jakości jak te do ataku, to jestem spokojny o wiosnę.
Odpowiedz cytując