CZEKAŁEM, czekałem i się doczekałem. Tak, tak drodzy kibice, Takie głupoty pisaliście jeszcze kilka czy kilkanaście dni temu. Świetnie regan, że to przypomniałeś. Mój post z dnia 4 stycznia:
WioReXXX napisał(a):

Wielkie podsumowanie ostatnich dni i tygodni
- Cupiał zdecydować wyprzedać Wisłę- po prostu chce zarobić. Użytkownicy tacy jak westersyl i flamengista uważają, że Cupiałowi cholernie zależy by sprzedać każdego zawodnika Wisły, na którym jeszcze można zarobić. Ot, choćby tacy Brożkowie- przecież to ogromne pieniądze, aż 2 miliony euro. Ciekawe na co Boguś je spożytkuje- nowy Maybach, może wybuduje nową taśmę produkcyjną w Telefonice. Albo po prostu chce sobie poprawić bilans na nowe rankingi najbogatszych Polaków - przecież te około 1,1 - 1,5 miliarda złotych, na jakie szacuje się majątek Cupiała to drobne i te 8 milionów złotych robi naprawdę dużą różnicę!
- W Wielkiej Wyprzedaży mają pomagać mu Basałaj i Holender Valckx. W końcu Cupiał słabo spisuje się w negocjacjach transferowych- jego firma, co prawda produkuje kable dla całego świata, między innymi w tej chwili dla Londynu na Igrzyska Olimpijskie w 2012. Ale cóż, nasi sprytni forumowicze nie dali się oszukać tym mydleniem oczu sprowadzaniem jakiegoś Holendra z drugiego końca świata. Nie, nie... Westersyl wie doskonale co tu się szykuje.
- Oczywiście niczego nieświadomy jest Robert Maaskant. Biedny Robek został oszukany- dali mu pensję około 300 tys euro, tylko po to by oszukać całą Wiślacką Brać i nie dać się złapać na tym, że zamierzają wyprzedać Wisłę.
- W ogóle Cupiał to niezwykle przebiegły człowiek. Zatrudnił Holendrów, a z boku sprzedaje po kolei kolejnych graczy Wisły. Całe szczęście mamy userów, którzy go przechytrzyli. I cały plan pomalutku wychodzi na jaw. Klub co prawda próbuje jeszcze odwrócić uwagę, sprowadzajać 16-latka Serbastiana Czapę. Ale Panie Cupiale! My jesteśmy sprytniejszy niż Pan!
- Czeka nas czarna przyszłość. Wyprzedając Piotrka Brożka (7 meczów w tym sezonie z czego 4 z ławki), Pawła Brożka (13 meczów, z czego jeden z ławki- 6 goli, z czego dwa z karnych) i przede wszystkim puszczając taki talent bramkarski jak Mariusz Pawełek (puścić Pawełka to znaczy w tej chwili znakomitą paradę) "zniżyliśmy się do poziomu Śląska Wrocław"- (by flamengista)
- Do spisku należą również skauci, których przez tyle lat w Wiśle brakowało. To oczywiście zasłona dymna przed sprzedażą Małeckiego czy Kirma.
A tak w ogóle Panowie: odstawcie to, co bierzecie. Naprawdę.
|
Było śmiesznie i straszno.
Ja powtarzałem- trochę cierpliwości, transfery będą. Kwestią czasu jest teraz obrońca i bramkarz. Ale Panowie- pamiętajcie, gdzieś tam jest spisek, ktoś pociąga za sznurki w celu wyprzedania Wisły. Strzeżcie się.