|
Szwedzi musieli ten mecz wygrać przecież nie wypadałoby już po takich oczekiwaniach ze strony kibiców i w związku z grą na własnej hali i przy wsparciu "swojej publiczności" żegnać się z turniejem już w fazie zasadniczej.
W fazie zasadniczej będzie bardzo trudno gramy z Duńczykami, Serbami, Chorwatami ci pierwsi mają najwięcej 4 pkt. ci drudzy mają 1 punkt i tyle samo mają Chorwaci w naszej grupie my mamy 2 pkt. Szwedzi 2 pkt. Argentyna 2 pkt. Myślę, że o awans do fazy pucharowej będą walczyli Duńczycy, Szwedzi, Chorwaci, Polacy.
Jednak, żeby myśleć o awansie do fazy pucharowej żelazną zasadą jest pokonanie Serbów najsłabszych ze stawki. Na Duńczyków mamy patent i myślę, że możemy pokusić się o zwycięstwo jednak bardzo trudno będzie z Chorwatami gra z nimi nam się nie lepi. Co do reprezentacji z naszej grupy myślę, że z Argentyńczyków zejdzie powietrze. Jednak mocni mogą być Szwedzi. Wiem, że będzie bardzo trudno, ale ja wierzę w Polaków.
Myślę, że w ostatecznie po fazie pucharowej 6 pkt. jak najbardziej realne.
Na awans powinno wystarczyć.
Wracając do meczu oprócz gry Szmala podobała mi się gra Michała Lijewskiego w pierwszej połowie wszystko mu właziło. W drugiej połowie Szwedzi zaczęli lepiej go kryć stąd mniej bramek zdobytych.
Wkurzała mnie (jak zawsze) gra Jurasika, a także niewykorzystana akcja przez Jureckiego w decydującej fazie meczu. Potem Polacy jakby stracili wiarę.
Ostatnio edytowane przez Titto : 20.01.2011 o godz. 22:32.
|